Är du ute efter en billig men riktigt bra telefon har vi en ny rekommendation att dela ut. Google Nexus 6P har haft utmärkelsen ”Bäst under 6 000 kronor” sedan i våras, när Samsung Galaxy S7 Edge tog över guiden med utmärkelsen Bäst i test. Sedan dess har Nexus 6P sjunkit i pris i en imponerande takt. Under de senaste veckorna har telefonens pris sjunkit under 4 000 kronor men först nu har den nått upp till vårt krav på att minst två etablerade återförsäljare säljer telefonen för det låga priset, vilket gör att vi nu kan revidera vår utmärkelse för produkten.

Lågt pris i flera butiker

Google Nexus 6P säljs nu hos bland andra CDON, Netonnet och Elgiganten för under 4 000 kronor och får därför utmärkelsen ”Bäst under 4 000 kronor”. Det är dock värt att notera att det är 32 GB-versionen av telefonen som kostar under 4 000 kronor. 64 GB-varianten kostar cirka 1 000 kronor mer.

Nexus 6P ersätter Samsung Galaxy A5 (2016) för utmärkelsen ”Bäst under 4 000 kronor”. Samsungs modell fick utmärkelsen förra månaden när LG G4 försvann från svenska butiker. Vistelsen blev alltså kort för Galaxy A5 (2016) som nu blir av med sin utmärkelse. Även om Galaxy A5 (2016) inte har en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden kan den dock fortfarande vara ett intressant alternativ för dig som vill betala mindre än 4 000 kronor men som inte vill ha en så stor telefon som Nexus 6P faktiskt är.

Bäst under 4 000 kronor
Google Nexus 6P
5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,7 tum
Bra att veta:Den har ingen microSD-läsare men det finns versioner med mer lagring om du skulle önska.
Fördelar
+ Bra kamera
+ Dubbla högtalare
+ Stadig konstruktion
+ Fingeravtrycksläsaren
Nackdelar
- Stor och klumpig
- Medelmåttig batteri
- Inget microSD-stöd
- Icke utbytbart batteri
Kamera5.8
Skärm5.7
Batteri5.5
Kamera5.8
Skärm5.7
Batteri5.5
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Ingen ”under 6 000 kronor”

Eftersom Nexus 6P är en riktigt bra telefon på många sätt och har ett riktigt högt betyg i Svenska Smartphoneguiden har vi valt att ta bort utmärkelsen ”Bäst under 6 000 kronor”. De enda modellerna som finns kvar i den prisgruppen just nu har lägre betyg än Nexus 6P, vilket inte skulle göra dem till de bästa telefonerna under 6 000 kronor. I praktiken är därför Nexus 6P fortfarande den bästa telefonen under 6 000 kronor. För att göra det tydligare för dig som läsare hur billig Nexus 6P har blivit väljer vi dock att ge den utmärkelsen ”Bäst under 4 000 kronor” istället.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × fem =