Google har långsamt rullat ut en funktion som de kallar Chattfunktioner till Android Messages. Den skickar meddelanden över Internet istället för via telenätet och ger moderna chattfunktioner på ett sätt som fungerar mellan olika appar och enheter. Om du har bytt till en iPhone eller annan telefon som saknar stöd för chattfunktioner, är det viktigt att du stänger av chattfunktionen för att inte gå miste om meddelanden.

Android Messages chattfunktion

Om du byter telefon utan att inaktivera chattfunktionen, kommer meddelanden fortsätta skickas till den gamla telefonen, om chattfunktionen inte har inaktiveras manuellt. Du kan inaktivera den ganska enkelt men det finns flera olika sätt.

Det första alternativet är det enklaste. Du börjar med att öppna appen Android Messages-appen. Klicka på de tre prickarna uppe till höger. Välj sedan Inställningar. Välj sedan Chattfunktioner. Där kan du stänga av chattfunktionen.

Om du inte har möjlighet att öppna appen av någon anledning eller till och med inte har kvar telefonen eller har rensat den, kan du stänga av funktionen på webben. Gå till denna webbsidan. Bläddra ner till ”Utan din förra enhet”. Välj land för ditt telefonnummer, gissningsvis Sverige. Skriv sedan in ditt telefonnummer. Ett sexsiffrigt nummer skickas till din telefon. Skriv in det på hemsidan och tryck på Verifiera.

Nu har du inaktiverat Android Messages chattfunktioner. Alla meddelanden kommer att skickas normalt till din telefon. Om du vill aktivera funktionen igen kan du öppna Android Messages-appen och besöka chattfunktioner-inställningen.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here