Svenska Smartphoneguiden är unik i Sverige på flera sätt. Den är bland annat Sveriges största jämförande smartphoneguide och den har också Sveriges enda kontinuerligt uppdaterade utmärkelser och betyg. För dig som konsument betyder det att du alltid kan komma till Surfa och få de senaste och mest relevanta rekommendationerna och betygen. Vi uppdaterar och utvärderar alltid alla telefoner vi har testat. Oberoende på vilken telefon du är intresserad av har vi alltid ett betyg som är uppdaterat. Nu gör vi en stor uppdatering av alla betyg för att göra hela Svenska Smartphoneguiden ännu bättre.

”Större och mer högupplöst”

I den senaste utgåvan av Svenska Smartphoneguiden har vi utvärderat betygsättningen på alla produkter och hittat ett sätt som vi kan göra våra betyg lättare att förstå. Vad vi har gjort är att vi har tagit alla testade produkters betyg och sträckt ut hela betygsskalan. Det betyder att de sämsta produkterna nu har lägre betyg och att det skiljer mer mellan telefoners betyg. I praktiken har hela betygsskalan blivit större och mer högupplöst. Vi tror att denna förändring kommer göra det lättare för dig som läsare att se skillnader mellan olika telefoner i olika prisklasser och göra det lättare för dig att se skillnaderna mellan olika modeller.

Samtidigt som vi sträcker ut betygsskalan skjuter vi också den ner en bra bit. Detta är en förändring som vi kommer att fortsätta göra flera gånger om året för att visa smartphonemarknadens utveckling. När en ny telefon lanseras som sätter en ny ribba för vad som är världens bästa smartphone kan vi justera alla betyg för alla produkter för att reflektera den nya ledaren. Alla betyg på alla produkter är nämligen relativa till den marknadsledande modellen. Eftersom vi kan uppdatera alla betyg är de därför alltid aktuella i relation till marknadens bästa. Det är därför vi alltid kan ha aktuella betyg, även för gamla telefoner.

Lättare för dig att hitta rätt

I dag justerar vi alltså alla betyg för alla telefoner. Telefonen med lägst betyg sänks från 5,7 till 3,2 och telefonen med högst betyg sänks från 9,6 till 9,0. Alla betyg är sänkta utifrån exakt samma algoritm för att göra alla betyg rättvisa utifrån de betyg som de fick från början. Det betyder att vi nu har ett betygssystem som tydligare visar mindre skillnader mellan modeller och gör det lättare för dig att hitta rätt.

Det är värt att notera att inga betyg i Svenska Smartphoneguiden är satta med tanke på pris. Alla telefoner har fått sina betyg baserat på sina meriter och pris har inte spelat någon som helst roll. Det betyder att du enkelt kan jämföra telefoner i olika prisklasser för att få en uppfattning om vad du får för pengarna. För dig som letar efter den bästa telefonen i en specifik prisklass är våra rekommendationer alltid den bästa vägen att gå men du kan alltid läsa alla andra test när du vill.

Om du letar efter en ny smartphone är det bara att dyka in i Svenska Smartphoneguiden och, nu ännu enklare, hitta den telefon du letar efter!

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × fyra =