Telia lanserar i dag två nya obegränsade abonnemang för mobilen. Båda abonnemangen kostar mer än tidigare men inkluderar också mer. Det billigaste abonnemanget inkluderar en prenumeration med C More medan det dyrare inkluderar C More och Netflix.

Netflix och C More med abonnemanget

Telia har sedan tidigare Sveriges dyraste obegränsade mobilabonnemang. Nu blir det ännu dyrare. Det billigaste alternativet går från ett ordinarie pris på 589 kronor per månad till 609 kronor per månad. Samtidigt går det att argumentera att abonnemanget inkluderar ett större värde än tidigare. Med det nya abonnemanget får nämligen abonnenter fri tillgång till C More Bas, som vanligen kostar 109 kronor per månad. Detta erbjudande går dock inte att välja bort. Kunder som inte är intresserade av C More måste alltså betala för tjänsten och får då en högre månadskostnad än de hade fått med det tidigare abonnemanget.

Telia förklarar priset för sitt nya abonnemang.

”Telia Mobil Obegränsad Netflix och C More” är namnet på Telias andra nya abonnemang. Det kostar 659 kronor per månad men inkluderar alltså både Netflix och C More. Netflix-samarbetet är unikt för Telia i Sverige men ger bara tillgång till Netflix Standard. Det betyder att abonnenter inte får tillgång till UHD-material och är begränsade till två samtidiga skärmar. Med 24 månaders bindningstid sänker i alla fall Telia månadskostnaden för de första 12 månaderna till 499 kronor per månad. 499 kronor är samma pris som Tre tar för sitt obegränsade abonnemang, utan bindningstid. Budgetoperatören Chilimobil erbjuder dessutom obegränsad surf för 349 kronor per månad.

Hitta Sveriges bästa och billigaste abonnemang i Abonnemangsguiden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + åtta =