Alla nyheter i OnePlus 6T

0

Gång efter gång har OnePlus visat hur duktiga de är på att göra riktigt bra nära flaggskeppsmobiler med betydligt lägre priser. OnePlus 6T är troligen inget undantag men nu ska vi i alla fall ta en titt på alla nyheter i OnePlus 6T.

Skärmen

Skärmen har blivit lite större. Nu mäter den 6,41 tum medan OnePlus 6 mätte 6,28 tum. Skillnaden i storlek beror främst på att den nya modellen är lite mer avlång. Det ger den det lite underliga 19,5:9-formatet. Den behåller samma horisontella upplösning men sägs vara en gnutta mer ljusstark än tidigare.

Skärmen har en betydligt mindre flärp. Det betyder i praktiken att det får plats fler notiser längst upp men inte mycket mer än det. Den tidigare frontmonterade kameran är kvar och hörluren sitter nu ovanför skärmen istället för i flärpen.

I skärmen finns också en annan stor nyhet. Nu finns en inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen. Det gör att det är lätt att låsa upp telefonen med fingret även när mobilen ligger på ett bord, då föregångaren hade sin läsare på baksidan. Läsaren behöver inte heller ta upp plats på framsidan av telefonen, som den gjorde på OnePlus 5. Nackdelen är att den inbyggda fingeravtrycksläsaren inte är riktigt lika snabb som föregångaren. För dig som inte vill använda den finns i alla fall fortfarande ansiktsigenkänning.

Ovanpå skärmen finns en helt transparent nyhet. OnePlus 6T blir först i världen med ett Corning Gorilla Glass 6-glas. Det ska ge den bättre skydd mot fallskador och förhoppningsvis göra reparationer så ovanlig som möjligt. Det finns dock fortfarande inget ordentligt vattenskydd i OnePlus 6T.

Batteri

OnePlus 6 hade redan en ganska bra batteritid. OnePlus 6T lär vara ännu bättre tack vare ett batteri som är uppgraderat från 3 300 mAh till 3 700 mAh. På insidan finns annars samma processorchipset och samma lagring och RAM, med ett undantag. Den billigaste modellen har nu uppgraderats från 64 till 128 GB lagring.

Portar

OnePlus 6T har samma USB Typ-C-port som förut men nu saknas den traditionella hörlursporten. OnePlus inkluderar en ny hörlursadapter i lådan men annars får användare nöja sig med Bluetooth-hörlurar. Detta är alltså en nyhet men inte nödvändigtvis en positiv sådan. För dig som uppskattar batteritid kan det ändå vara en intressant kompromiss med tanke på telefonens utökade batterikapacitet. Nej, hörlursporten är inte den enda förklaringen till det större batteriet. OnePlus 6T är dessutom nästan en halv millimeter tjockare och nästan två millimeter längre, men det är inget snack om att hörlursporten tog upp utrymme som nu kan användas för annat i OnePlus 6T.

Mjukvaran

Kameran är oförändrad på pappret. Med ny mjukvara utlovar OnePlus ändå bättre prestanda i särskilt mörka miljöer. Mjukvaran sägs använda motivigenkänning för att göra bättre justeringar av bilden. Ett nytt Smart Boost-läge sägs dessutom använda telefonens RAM-minne för mer data, vilket ska minska starttiderna för vissa appar med 5 till 20 procent. Det är ett intressant koncept som äntligen kanske kan motivera OnePlus gigantiska RAM-mängder.

Pris

Pris är en annan nyhet för OnePlus 6T. Företaget väljer i praktiken att höja sina priser med några hundra kronor. Den billigaste modellen har gått från 5 300 till 5 800 kronor men inkluderar nu 128 GB istället för 64 GB lagring. Mellanmodellen som har 8 GB RAM har dock samtidigt gått från 6 000 kronor till 6 300 kronor och toppmodellen har gått från 6 400 till 6 800 kronor.

OnePlus 6T kostar helt enkelt lite mer men med mer lagring i grundmodellen är den nu ett mer relevant alternativ och med ett pris under 6 000 kronor är det sannolikt att OnePlus 6T kommer att fortsätta vara ett av marknadens bästa alternativ till dagens riktigt dyra flaggskepp.

Hur bra är den? Det får vi veta om en vecka. Vi har redan fått vårt testexemplar och lagom till lanseringen den 6 november kan ni hålla utkik efter ett fullt test här på Surfa.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =