Letar du efter den bästa lilla telefonen? I Svenska Smartphoneguiden utser vi Sveriges bästa mobiltelefoner. Vi ser till att alla våra rekommendationer och betyg alltid är uppdaterade och aktuella. Just nu rekommenderar vi Sony Xperia 5 V.

Bästa lilla telefonen

Sony Xperia 5 V
8.9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,1 tum
Bra att veta:Det inkluderas ingen laddare eller kabel i lådan. Det behöver du redan ha eller köpa separat.
Fördelar
+ Färgexakt skärm
+ Utmärkt batteritid
+ Har microSD-plats och hörlursport
Nackdelar
- Ljussvag skärm
- Processor klarar inte långvarig belastning
- Laddar långsamt
Kamera8.7
Skärm8.8
Batteri8.8
Kamera8.7
Skärm8.8
Batteri8.8
Pris:
Lägsta pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Motivering

Sony Xperia 5 V är en enkel och okomplicerad uppdatering av ett vinnande koncept. Årets modell har bättre batteri och en kraftigt förbättrad kamera. Skärmen är fortsatt utmärkt och telefonens hårdvarudesign är fortsatt kompromisslös. Ingen annan telefon erbjuder samma funktionalitet och kvalitet i ett så kompakt format.

 

Om Bästa lilla telefonen-utmärkelsen

I Svenska Smartphoneguiden finns just nu fler än 300 testade smartphones. Alla produkter testas i minst en veckas tid och ibland under längre tid om vi upptäcker problem eller komponenter som behöver testas mer för att vi ska få ett pålitligt resultat. Vi skyndar aldrig ut våra tester och publicerar dem tester tidigast dagen innan lanseringen av en produkt. Våra testresultat återspeglar därför alltid den upplevelse som du som konsument kan få när du köper en produkt i en butik.

Bästa lilla telefonen-utmärkelsen visar dig som konsument vilken telefon som är marknadens bästa telefon som har en bredd på mindre än 70 millimeter. Det räcker alltså inte att produkten har en relativt liten skärm. En produkt som har en relativt liten skärm men stora skärmramar kan fortfarande vara tillräckligt stor för att inte få en utmärkelse i kategorin. Den exakta definitionen av vad en ”liten telefon” är kan förändras baserat på marknadsförändringar. Utmärkelsen syftar dock alltid till att ge konsumenter ett alternativ till de stora telefoner som i många fall blir tilldelade de andra utmärkelserna i guiden.

Expertomdöme

Vi sätter våra betyg och delar ut våra utmärkelser utifrån en lång rad kriterier. Vi granskar saker så som kamerakvalitet, skärmkvalitet, batteritid, externa lagringsmöjligheter, högtalarprestanda, fingeravtrycksläsare, byggkvalitet, tålighet mot damm och vatten, tillgång till portar, mjukvarans funktioner, stabilitet och användarvänlighet, telefonens snabbhet och prestanda, trådlösa prestanda och funktioner, stöd för SIM-kort, design och ergonomi, mikrofonprestanda och mycket mer. Alla dessa aspekter sammanvägs och ges ett totalt betyg som vi kallar Exportomdöme. Detta betyg ger dig en uppfattning om hur bra en telefon är i relation till sina konkurrenter.

Alla testade produkter ligger på samma betygsskala. Det gör det enkelt för dig att jämföra alla testade produkter från alla prisklasser med varandra. Den produkt som får högst betyg inom sin utmärkelsekategori och som når upp till alla våra grundläggande krav för rekommendationer har möjlighet att få en utmärkelse.

Grundläggande krav

Alla telefoner som får en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden uppnår våra grundläggande krav för en rekommendation. Det betyder att telefonen inte får ha ett allvarligt fel eller ett ovanligt lågt betyg inom en specifik kategori. En smartphone som till exempel är världsledande inom alla kategorier men som har en ovanligt kort batteritid, som inte kan ringa samtal med acceptabel kvalitet och täckning eller som inte finns tillgänglig i butiker kan exempelvis inte få en utmärkelse, trots att den kanske har fått ett högt Expertomdöme.

Vi inser att det kan finnas flera anledningar för dig som konsument att inte vara intresserad av en produkt som har fått en utmärkelse från oss. Vi kan garantera att alla produkter som vi rekommenderar håller världsklass men om du ändå av någon anledning skulle vilja ha ett alternativ till den produkt som vi rekommenderar, utser vi två nominerade alternativ till varje rekommenderad smartphone. Dessa produkter är inte officiellt rekommenderade av oss och har inte fått en utmärkelse. De kan ändå hjälpa dig att se vilka modeller som är en rekommenderad produkts största konkurrent och hur bra den rekommenderade produkten är i jämförelse med de näst bästa produkterna inom samma utmärkelsekategori.

Bästa lilla telefonen

Svenska Smartphoneguiden

I Svenska Smartphoneguiden hittar du alla våra rekommendationer. Vi har utmärkelser för alla typer av produkter. Det gör att du alltid kan hitta en telefon som passar just dig. I Svenska Smartphoneguiden hittar du utmärkelser så som ”Bäst under 6 000 kronor”, ”Längst batteritid”, ”Bästa hållbara telefonen” och många fler. Dyk in i Sveriges största jämförande test av smartphones och hitta din nya telefon.

Till Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

26 KOMMENTARER

  1. Var får man idag tag på en liten androidtelefon? 6tum är max men hellre 5 tum?!
    Får inte plats med större i jeansfickan!

  2. Jag letar också efter bra billig liten Android. Som Samsung A3 2017 fast ny med mer minne. Tyvärr finns inget att välja på. Samsung S10e verkar ok men är redan 3 år gammal. Om man kan tänka sig en telefon från det sura äpplet så finns iphone 12 o 13 mini.

  3. SONY måste steppa upp och ta fram en efterföljare till XZ2 COMPACT (en perfekt telefon men 5 år gammal nu).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × två =