Letar du efter den bästa lilla telefonen? I Svenska Smartphoneguiden utser vi Sveriges bästa mobiltelefoner. Vi ser till att alla våra rekommendationer och betyg alltid är uppdaterade och aktuella. Just nu rekommenderar vi Samsung Galaxy Z Fold 5.

Bästa lilla telefonen

Samsung Galaxy Z Fold 5
9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:7,6 tum
Bra att veta:Eftersom den inre skärmen är gjord av plast, är den lätt att repa och skada. Var försiktig!
Fördelar
+ Unik, stor vikbar inre skärm
+ Bra mjukvara
+ Bra batteritid
Nackdelar
- Dålig inre selfiekamera
- Tung och klumpig
- Saknar microSD-stöd
- Ingen laddare i lådan
Kamera8.7
Skärm9
Batteri8.2
Kamera8.7
Skärm9
Batteri8.2
Pris:
Lägsta pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Motivering

Konkurrensen är visserligen liten men om du vill dra nytta av de unika fördelarna med en vikbar telefon, är det Samsung Galaxy Z Fold 5 som levererar mest. Telefonens smartphone-format kan vikas ut till ett kompakt surfplatte-format som gör den till något mer än en vanlig smartphone. Tillsammans med bra mjukvara betyder det att vi kan vara mer produktiva än någonsin, att det blir enklare att hitta rätt plats på en karta och lätt att titta på ett mail, samtidigt som vi bläddrar på webben. Galaxy Z Fold 5 erbjuder bra skärmar på både utsidan och insidan, har bra batteritid och bra kameror. Det finns kort sagt inte mycket att klaga på men det är värt att veta att Z Fold 5 är en stor mobil och att du behöver vara försiktig med den lättrepade inre skärmen.

 

Om Bästa vikbara-utmärkelsen

I Svenska Smartphoneguiden finns just nu fler än 300 testade smartphones. Alla produkter testas i minst en veckas tid och ibland under längre tid om vi upptäcker problem eller komponenter som behöver testas mer för att vi ska få ett pålitligt resultat. Vi skyndar aldrig ut våra tester och publicerar dem tester tidigast dagen innan lanseringen av en produkt. Våra testresultat återspeglar därför alltid den upplevelse som du som konsument kan få när du köper en produkt i en butik.

Bästa vikbara-utmärkelsen visar dig som konsument vilken telefon som är marknadens bästa telefon som har en vikbar telefon. Det kan vara en telefon som viks upp till ett smartphone-format eller som viks upp till ett ännu större format. Vi rekommenderar den produkt som vi ger högst Expertomdöme.

Expertomdöme

Vi sätter våra betyg och delar ut våra utmärkelser utifrån en lång rad kriterier. Vi granskar saker så som kamerakvalitet, skärmkvalitet, batteritid, externa lagringsmöjligheter, högtalarprestanda, fingeravtrycksläsare, byggkvalitet, tålighet mot damm och vatten, tillgång till portar, mjukvarans funktioner, stabilitet och användarvänlighet, telefonens snabbhet och prestanda, trådlösa prestanda och funktioner, stöd för SIM-kort, design och ergonomi, mikrofonprestanda och mycket mer. Alla dessa aspekter sammanvägs och ges ett totalt betyg som vi kallar Exportomdöme. Detta betyg ger dig en uppfattning om hur bra en telefon är i relation till sina konkurrenter.

Alla testade produkter ligger på samma betygsskala. Det gör det enkelt för dig att jämföra alla testade produkter från alla prisklasser med varandra. Den produkt som får högst betyg inom sin utmärkelsekategori och som når upp till alla våra grundläggande krav för rekommendationer har möjlighet att få en utmärkelse.

Grundläggande krav

Alla telefoner som får en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden uppnår våra grundläggande krav för en rekommendation. Det betyder att telefonen inte får ha ett allvarligt fel eller ett ovanligt lågt betyg inom en specifik kategori. En smartphone som till exempel är världsledande inom alla kategorier men som har en ovanligt kort batteritid, som inte kan ringa samtal med acceptabel kvalitet och täckning eller som inte finns tillgänglig i butiker kan exempelvis inte få en utmärkelse, trots att den kanske har fått ett högt Expertomdöme.

Vi inser att det kan finnas flera anledningar för dig som konsument att inte vara intresserad av en produkt som har fått en utmärkelse från oss. Vi kan garantera att alla produkter som vi rekommenderar håller världsklass men om du ändå av någon anledning skulle vilja ha ett alternativ till den produkt som vi rekommenderar, utser vi två nominerade alternativ till varje rekommenderad smartphone. Dessa produkter är inte officiellt rekommenderade av oss och har inte fått en utmärkelse. De kan ändå hjälpa dig att se vilka modeller som är en rekommenderad produkts största konkurrent och hur bra den rekommenderade produkten är i jämförelse med de näst bästa produkterna inom samma utmärkelsekategori.

Bästa lilla telefonen

Svenska Smartphoneguiden

I Svenska Smartphoneguiden hittar du alla våra rekommendationer. Vi har utmärkelser för alla typer av produkter. Det gör att du alltid kan hitta en telefon som passar just dig. I Svenska Smartphoneguiden hittar du utmärkelser så som ”Bäst under 6 000 kronor”, ”Längst batteritid”, ”Bästa iPhone” och många fler. Dyk in i Sveriges största jämförande test av smartphones och hitta din nya telefon.

Till Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 4 =