WWDC 2024 har gått av stapeln och tillsammans med en rad andra nyheter har Apple introducerat iOS 18. Ett operativsystem företaget menar ska ändra hur vi använder iPhones från grunden.

Apple gick all-in på AI-snacket under WWDC 2024 när man avtäckte operativsystemet iOS 18. Siri fick föga förvånande en hel del uppmärksamhet. Röstassistenten ska nu kunna hantera mer komplexa uppgifter. I framtiden kommer Siri även kunna hålla koll på vad som syns på skärmen hela tiden för att till exempel beskriva vad som visas på enheten. Något som förhoppningsvis kan underlätta för synskadade användare.

Apple har en helt ny design för Control Centre som varit ganska stagnerat sedan det först introducerades. Nu har det hela fyra sidor användare själva kan välja vad för inställningar man vill ha extra snabb tillgång till. Apple ger till och med tredjepartsutvecklare möjligheten att peta in specifika inställningar för sina appar i Control Center.

 

En annan stor nyhet i iOS 18 är att Messages nu får RCS-stöd. Något som bör innebära förbättrad textkommunikation med Android-baserade telefoner. Apple lägger också till möjligheten för användare att gömma och låsa appar. Dessa kommer endast bli synliga i telefonens inställning och FaceID kommer krävas för att få fram och använda apparna.

Apple fortsätter även sitt fokus på hälsa och personlig säkerhet. Här genom att introducera ”Nödanrop SOS med livevideo”. Detta låter larmcentraler att skicka en förfrågan om videosamtal från den som ringer. Något Apple menar ska kunna ge räddningstjänst möjligheten att bättre förstå en situation och vad för hjälp som behövs innan man ens är på plats.

Kortfattat handlade mycket om att användare nu får faktisk möjlighet att göra utseendet och funktionerna hos sina telefoner med personliga. Detta tillsammans med en hel del snack om hur fantastiskt Apple Intelligence är och hur det ska revolutionera vardagen för användare. Hur stor inverkan de nya funktionerna faktiskt komma göra återstår att se när iOS 18 börjar användas på bred front. Apple listar samtliga nyheter för iOS 18 på sin hemsida för den som känner för att läsa ett par sidor säljsnack.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + ett =