Apple iPhone 12-serien lanserades i höstas med 5G-teknik men med en tydlig begränsning kring tekniken. Nu löser iOS 14.5 problemet som gjorde att 5G-teknik inte fungerade med dubbla SIM.

Apple Watch-upplåsning och mer 5G

iOS 14.5 har just lanserats i en tidig beta inför sin väntade lansering om en månad eller två. Från betan har det redan upptäckts flera spännande nyheter för användare av iPhones. Det ska till exempel snart vara möjligt att använda anslutna Apple Watch-enheter för att automatiskt låsa upp iPhones. Det ska lösa de problem som ansiktsmasker skapar för iPhones FaceID-teknik. En annan nyhet är hur de globala versionerna av iPhone 12-serien hanterar 5G. Med 14.5 ska det vara möjligt att använda 5G-teknik med dubbla SIM. Det låter möjligen onödigt, varför behövs 5G på mer än linje samtidigt? Svaret är att 5G inte fungerar över huvud taget när dubbla SIM används med iPhone 12. Det ska alltså ändras med iOS 14.5.

Med den kommande uppdateringen ska 5G-uppkoppling kunna vara aktiv med två nummer samtidigt. Med de globala versionerna av iPhone betyder det att ett nummer från ett nanoSIM och ett nummer från ett eSIM kan vara aktiva med fullt 5G-stöd. Stödet har tidigare funnits i de kinesiska versionerna av iPhone, som inkluderar dubbla nanoSIM-kortläsare men inget stöd för eSIM.

Apple bekräftade nyligen att de avslutade 2020 med ett rekordkvartal som inkluderade rekordstark iPhone-försäljning. De nya modellernas nya design och 5G-teknik tros vara en drivande faktor till den höga iPhone-försäljningen.

Källa: Twitter (@reneritchie)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × två =