När iPhone 12 gjorde debut förra året, introducerades en ny MagSafe-funktion som ger utrymme för nya typer av tillbehör på baksidan av iPhone. Något som saknades från Apple var ett externt batteri. Nu lanseras produkten som Apple kallar Externet MagSafe-batteri.

Apples nya batteri lanseras i en storlek och färg, vit. Batteriets design påminner mycket om företagets plånbokstillbehör för iPhone 12. Det betyder sannolikt att batteriet inte är särskilt stort. Det beror delvis på att det inte kan vara bredare än iPhone 12 mini. I vanlig ordning håller dock Apple tillbaka på detaljerna. Företaget skriver ingenting om watt-timmar eller milliamperetimmar i batteriet och utlovar inte heller någon specifik bonus för iPhones batteritid. Det verkar helt enkelt som att det är upp till testare att utforska hur stor skillnad batterit gör.

Bör snabbladdas

Apple skriver i alla fall hur batteriet kan laddas. I ett dokument beskriver Apple att det finns flera sätt att ladda tillbehöret. Det kanske mest uppenbara sättet är med en Lightning-kabel in i batteriet. Apple rekommenderar en laddare på minst 20 watt, såsom företagets vanliga snabbladdare för iPhone och iPad. När batteriet laddas lyser en orange lampa, som blir grön när batteriet är fulladdat. Om batteriet sitter på en iPhone medan det laddas med en 20 watt-laddare, kan det ladda telefonen med upp till 15 watt. Annars sker all laddning trådlöst till iPhone med 5 watt.

Apple har sedan tidigare mjukvara för att hantera batteripack i iOS. För det nya tillbehöret behövs dock iOS 14.7. Mjukvaran hanterar laddningen och kan välja att prioritera laddning av telefonen, så länge den har en laddning under 80 procent.

MagSafe-batteri kan ladda genom ett MagSafe-kompatibelt skal men Apple varnar för skal med kreditkort, som bör hållas borta från batteriet. Apple varnar också för att batteriet kan skapa märken på skal av läder.

Apple Externt MagSafe-batteri lanseras i dag med leverans om knappt två veckor. Priset är 1 200 kronor. En 20 watt-laddare kostar 225 kronor.

Källa: Apple

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × fem =