Apple introducerar i dag två nya Apple Watch-modeller. Series 6 är det nya flaggskeppet medan Apple Watch SE introduceras som en ny mellanklassmodell. Bland nyheterna i Series 6 finns en ny blodsyremätare och höjdmätare.

Syremätande flaggskepp

Apple Watch 6 är 2020 års nya modell av Apple Watch som fortsätter att lägga till nya funktioner till Apples smarta klockserie. För första gången på två år inkluderar årets nya modell en helt ny processor. Den nya S6-processorn är baserad på Apple A13 Bionic med anpassningar för det lilla formatet. Det ska göra den 20 procent mer kraftfull än föregångaren. Den nya modellens riktiga flaggskeppsnyhet är dock inte processorn, utan en ny hälsomätare. Nya IR-lampor på undersidan av klockan kan mäta användarens blodsyrenivå. Tillsammans med en inbyggd höjdmätare har Apple därmed kommit ikapp flera konkurrenter som har erbjudit motsvarande funktioner i sina klockor.

Series 6 säljs i nya färger, varav en är röd och ingår i Apples Product Red-serie. Den lanseras bredvid en lång rad nya armband som inkluderar gummiband som är gjorda i ett stycke samt nya varianter av Nike-band och Hermes-band.

Watch SE ger Series 5 nytt liv

Apple Watch SE är Apples nya billigare modell. Den använder teknik från förra årets Series 5-modell och gör det med ett lägre pris. Den sätter sig mitt mellan Series 6 och Series 3, som fortsätter att säljas som Apples billigaste smartklocka. Den nya modellen säljs med och utan stöd för LTE, precis som Series 5. Utan LTE kostar Apple Watch SE från 3 200 kronor medan modellen med LTE börjar på 3 800 kronor. Det kan jämföras med Watch 6 som börjar på 4 500 kronor och kostar 5 700 kronor för LTE-stöd. Apple utlovar leverans av klockorna under början av nästa vecka.

Nytt för alla modeller är att de inte längre inkluderar laddare. Apple beskriver förändringen som en miljövinst som ska spara utsläpp motsvarande tillverkning av 50 000 nya bilar per år.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here