Våren är alltid smartphonevärldens mest händelserika tid då tillverkare slåss om att bli först ut med nya flaggskepp för det kommande året. Under våren 2019 kommer vi få se nya flaggskepp från tillverkare så som Samsung, Huawei, Sony och LG. Utöver helt väntade mobiler så som Samsung ”Galaxy S10” och Sony Xperia ”XZ4”, kommer de stora tillverkarna kriga om att få mest uppmärksamhet för sina nya vikbara mobiler.

Dags för de stora spelarna

Även om februari 2019 troligen kommer vara det riktiga startskottet för vikbara mobiler finns det redan vissa som har tjuvstartat. På CES-mässan i Las Vegas tittade vi på Surfa till exempel på kinesiska Royoles vikbara mobil. Hur mycket Royole än vill kommer dock FlexPai aldrig få någon större uppmärksamhet från konsumenter. Det är istället de stora spelarna som den nya trenden hänger på.

Royole Flexpai är världens första vikbara smartphone

Samsung väntas bli en av de första stora tillverkarna att prata mer om sin kommande vikbara smartphone under månaden. Företagets kommande vikbara mobil kommer att visas på något sätt under ett event den 20 februari. Det bekräftades av en Samsung-teaser som publicerades i dag. Det är oklart om vi kommer få se produkten i sin helhet under eventet men något kommer definitivt nämnas. Surfa kommer i vilket fall vara på plats för att rapportera.

Vikbart på MWC

Bara några dagar senare, på MWC-mässan i Barcelona den 24 februari, väntas Huawei introducera sin första vikbara smartphone. Den nya modellen, som dessutom sägs vara utrustad med stöd för 5G, har i praktiken bekräftats av företags inbjudan till evenemanget som visar en böjd produkt av något slag. Vi kommer också vara på plats på Huaweis event för att ta en titt på vad som visas.

Som om det inte vore nog kommer troligen ZTE också introducera någon typ av vikbar produkt. Företagets inbjudan till MWC kommer med texten: ”Flex Your Life” som antingen är en mycket missvisande text eller som syftar på en ännu icke introducerad böjbar produkt.

Det finns fortfarande mycket som inte är känt om den nära framtidens vikbara mobiler. Vi vet dock ganska säkert att februari 2019 kommer gå ner i historieböckerna som starten på en ny trend. Oberoende på om den vikbara mobiltrenden har en framtid eller inte, finns det många tillverkare som verkar måna om att visa att de är med i vågen.

Källor: YouTube (Samsung)Twitter (Huawei), Weibo (Nubia)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett − 1 =