Har du en TV som du vill använda för att titta på Internet-baserade videotjänster så som Viaplay, SVT Play eller Netflix kan du göra det via din smartphone. Det finns ett flertal bra lösningar för att få bild till din TV från din mobil, nästan oberoende på vilken TV du har.

Liten och billig

Ett av de billigaste och bästa alternativen på marknaden är Google Chromecast. Chromecast är en liten fysisk dongel som du sätter in i din TVs HDMI-port. När du har installerat den öppnar du bara upp din telefon och kan välja nästan vilken video som helst på din smartphone och visa den på din TV. Chromecast kostar inte mer än 400 kronor och har stöd för iOS, Android och till och med vanliga datorer via webbläsaren Chrome.

För att använda en Chromecast sätter du först in den i din TV:s HDMI-port och sätter sedan antingen in den inkluderade USB-sladden i en ledig USB-port i din TV, om den har en sådan, eller in i väggen med den inkluderade strömadaptern.

Google Chromecast setup

Ikonen som kopplar upp dig

När din Chromecast är installerad i din TV laddar du ner appen Google Cast från Google Play eller App Store. Appen guidar dig igenom installationsprocessen som inte tar mer än någon minut. Därefter kan du skicka nästan vad som helst till din TV. Google Cast-ikonen dyker upp i många appar så som HBO Nordic, Viaplay, Netflix och SVT Play. Klicka på den och den video du har markerat på din telefon börjar spela på din TV.

Leta efter denna ikonen i exempelvis Netflix, HBO Nordic eller SVT Play-appen efter att du har installerat din Chromecast.

Andra alternativ

Det finns många andra alternativ på marknaden utöver Chromecast. Apple TV är en fullspäckad liten TV-låda, som dock kostar runt fyra gånger mer än Chromecast. Om du vill kunna spela lite spel och inte vill vara tvungen att ha en smartphone för att titta på TV kan den vara ett bra alternativ men till skillnad från Google Chromecast har Apple TV bara stöd för att skicka video från din smartphone om du har en iPhone.

Länkar: Google Chromecast (Prisjakt), Apple TV (Prisjakt)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − fjorton =