Fysiskt tangentbord och Polaroid-skrivare i mobilen

0

På CES 2018 tog vi en titt på Motorolas expanderande familj av tillbehör för Moto Z-serien av telefoner. Denna gången visar de upp ett fysiskt tangentbord och en skrivare från Polaroid. Inte heller denna gången verkar dock en lansering i Sverige vara med i planerna.

Old school

Sedan lanseringen av Moto Mods, Motorolas modulära tillbehör för Moto Z-telefoner, har företaget lanserat ett flertal intressanta tillbehör. På CES 2018 visade Motorola upp två relativt nya tillbehör. Det första är ett gräsrotsfinansierat projekt från ett företag kallat Livermorium. Det fästs på baksidan av Moto Z-telefoner och kan sedan vikas ut för att ge användare tillgång till ett fullt femradigt tangentbord. Tangentbordet känns helt okej i handen men det skulle vara fel att kalla det gediget i sin konstruktion. Ett uppenbart problem är också att det saknar svenska tangenter.

Fördelen med tangentbordet är dels att vissa användare helt enkelt kan skriva snabbare och mer exakt på ett fysiskt tangentbord än på en smartphoneskärm. En andra fördel är att tillbehöret gör det möjligt att skriva samtidigt som skärmen kan visa ett stort kalkylark. Det nya tillbehöret kommer att skickas till konsumenter som varit med och finansierat projektet med start denna månaden. Därefter säger Motorola att de kommer att sälja tillbehöret via sin egen butik men de har inte nämnt varken lanseringsdatum eller pris. De har inte heller nämnt något om en specifik svensk lansering.

Inte bara digitala foton

Det andra nya tillbehöret är skapat av Motorola i samarbete med Polaroid. Det kombinerar Motorolas telefoner med en mobil fotoskrivare. Skrivaren använder zink-baserade papper och behöver därför varken blänk eller lasertoner. Användare kan sätta in 10 fotopapper åt gånger och skriva ut bilder som är tagna med telefonens kamera eller nedladdade från sociala medier. Fotot skrivs ut på cirka 30 sekunder och är redo direkt, utan krav på att fotot först måste viftas i luften.

Polaroid-tillbehöret lanserades i USA under slutet av förra året men CES 2018 är första tillfället för oss att se det. Det säljs för runt 1 500 kronor och Motorola har återigen inga officiella planer på att lansera det i Sverige. Det är med andra ord ännu ett tillbehör i en lång rad Moto Mods från Motorola som tyvärr inte kommer till svenska konsumenter.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + tre =