Hands-on med Motorola One – Android One möter flärp

0

Motorola One är namnet på en helt ny serie av smartphones från Lenovo-ägda Motorola. Den nya modellen är den första Android One-mobilen från Motorola som kommer att lanseras i Sverige och dessutom den första i en helt ny serie av smartphones med en ny design.

Billig iPhone X?

Motorola One kan närmast beskrivas som en uppföljare till Moto X-serien. Det var nämligen ett år sedan presentationen av Moto X4, som lanserades som en mellansegmentsmobil. Den sjönk snabbt i pris och har länge varit en av de bästa budgetmobilerna i Sverige. Motorola One lanseras med en liknande prissättning. 3 000 kronor. Det finns dock två stora skillnader.

Den första är designen som har förändrats mycket det senaste året. Motorola One har en mer modern design som inkluderar glas på både framsidan och baksidan. På baksidan finns dubbla kameror som gör att One påminner mycket om iPhone X. På framsidan finns dessutom en flärp som går ner över skärmen och ger utrymme för en hörlur och videosamtalskamera.

Moto-appen finns kvar

Den andra stora nyheten är Android One. Googles rena version av Android har potential att erbjuda en enklare användarupplevelse och främst snabbare uppdateringar. Vissa Motorola-unika funktioner finns dock kvar. Motorolas Moto-app finns installerad. Den gör att telefonen kan skakas två gånger för att tända ficklampan och gör det möjligt för telefonen att visa notiser på skärmen när telefonen är låst.

Motorola One imponerar tyvärr inte när det gäller specifikationer. På framsidan sitter en 5,9 tum skärm med 19:9-format som bara erbjuder en horisontell upplösning på 720 pixlar. Telefonen drivs av ett Snapdragon 625-chipset, vilket är sämre än Qualcomms Snapdragon 630-chipset som sitter i Moto X4. Utöver det finns 4 GB RAM och 64 GB lagring. Lanseringen sker under hösten med ett riktpris på 3 000 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − 15 =