Här är Motorola Edge 30 Ultra och en 200 MP-kamera

0

Motorola har presenterat ett nytt flaggskepp för Europa. Det kallas Motorola Edge 30 Ultra och kommer med fina siffror på pappret. 200 megapixelkameran imponerar absolut mest men det finns mycket mer att gilla, inklusive syskonen Edge 30 Fusion och Edge 30 Neo.

Är 200 MP verkligen bra?

Motorola Edge 30 Ultra är en modern flaggskeppsmobil med en stor 6,77 tum OLED-skärm, en Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-krets med 12 GB RAM, stöd för trådlös laddning och en kamera med 200 megapixel. Kameran är specifikationen som sticker ut. Motorola är först ut med en ny sensor från Samsung som erbjuder extremt hög upplösning och ett stort format. I teorin är det just storleken som väntas skapa en verklig fördel. Hittills handlar det verkligen om teoretiska vinster. När vi först klämmer på telefonen, blir vi knappast imponerade av en smartphone som varken verkar erbjuda bättre prestanda i mörka miljöer eller bättre detaljrikedom än OnePlus 10T. Med det sagt väntar vi på mjukvaruuppdateringar som förhoppningsvis kan göra kameran bättre.

Motorola Edge 30 Ultra kommer med de flesta moderna flaggskeppsfunktioner vi kan tänka oss. Det inkluderar Motorolas helt klart bästa laddare hittills. Den inkluderade 125 watt-laddaren ska kunna ta telefonen från noll till 100 procent på 19 minuter. En annan nyhet för Motorola är ett löfte om tre framtida uppgraderingar av Android samt fyra år av säkerhetsuppdateringar för telefonen.

Edge 30 Neo och Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Ultra är inte ensam om att lanseras nu. Edge 30 Neo är en mellanklassmobil som har design som högsta prioritet. Motorola samarbetar med Pantone för att välja populära färger till telefonen. Telefonen verkar dessutom vara mer fokuserad på kvinnor, med sitt mer kompakta format. En Snapdragon 695-krets ger ingen imponerande prestanda och kameran på baksidan har en 64 megapixelsensor. Inga 200 megapixel här alltså. Det mest intressanta med telefonen är kanske att det är en mellanklassmobil men att den ändå har stöd för trådlös laddning. Det ger den potential att skilja sig från konkurrenterna.

Edge 30 Fusion lägger sig mellan Ultra och Neo, i den övre mellanklassen. Den har en Snapdragon 888+-krets från 2021 och en 50 megapixelsensor. Skärmen mäter 6,55 tum och har samma typ av rundade design som Edge 30 Ultra.

Edge 30 Ultra är ett flaggskepp på alla sätt. Det inkluderar ett pris på 10 000 kronor. Edge 30 Neo kostar 4 500 kronor, medan Edge 30 Fusion går för 6 800 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × fyra =