Här på Surfa skriver vi ofta om mobila appar som du kan ladda ner och som kan hjälpa dig i din vardag. Alla appar finns dock inte att ladda ner från en appbutik utan är bara tillgängliga via en webbläsare. Ett bra exempel är Playpilot. På Playpilot.com kan du med din dator eller smartphone söka efter tv och film som finns tillgängligt på nätet för att ta reda på var på nätet du kan hitta det du är intresserad av.

En sökmotor – många tjänster

Det finns många andra liknande tjänster som konkurrerar med Playpilot, exempelvis Flowsearch, men för användning i mobilen föredrar vi Playpilot. Tjänsten samlar alltså information om vilka tv-serier och filmer som finns tillgängliga på en massa olika svenska nätbaserade tv- och filmtjänster. Du kan enkelt söka efter material som du är intresserad av och få rekommendationer om saker att titta på.

När du har hittat något som du är intresserad av visas alla tjänster som erbjuder just den tv-serien eller filmen och du kan klicka dig vidare för att börja titta. Om du exempelvis hittar en tv-serie som visas på Netflix kan du klicka på Netflix-logotypen och automatiskt skickas till Netflix-appen, om du har deras app installerad på din telefon.

Håll koll på nya avsnitt

Du kan även skapa ett konto på Playpilot för att lista dina favoritfilmer och tv-serier. De senaste avsnitten från dina favorit tv-serier visas i ”Min videofeed” så att du vet vad du kan titta på härnäst. Du kan också berätta för Playpilot vilka tjänster du betalar för och därmed sortera bort de filmer och tv-serier som du inte kan se på utan extra kostnad.

Playpilot har många bra funktioner men saknar vissa funktioner som hade varit praktiska. Vi hade exempelvis önskat en funktion som skulle göra det möjligt för oss att sätta en bevakning på en tv-serie eller film så att Playpilot säger till när den blir tillgänglig på en tjänst som vi betalar för.

För dig som tittar på mycket tv- och film i mobilen kan en hemsida lik Playpilot vara ett bra sätt att navigera bland webbens stora uppsjö av filmtjänster. Eftersom tjänsten bara är en hemsida behöver du inte ladda ner något till din telefon och det har ingen betydelse vilken typ av telefon du använder.

Länkar: Playpilot, Flowsearch

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 1 =