Motorola Defy lanseras i dag som varumärkets första marknadsfört stryk- och vattentåliga smartphone på flera år. Denna gången är det inte Motorola som står bakom utvecklingen av telefonen. Det är istället det brittiska företaget Bullitt Group, som även står bakom smartphonevarumärket Cat, som har skapat modellen tillsammans med Motorola.

Defy är ”drop-proof”

Motorola Defy marknadsförs både som vattentät och stryktålig. Motorola går så långt att de säger att telefonen kan tappas från 1,8 meters höjd. De använder termen ”drop-proof”. Telefonen ska få sitt skydd från ett kraftigt skal av plast som skyddar de interna komponenterna och skärmen. Till skillnad från tidigare stryktåliga mobiler från Motorola, såsom Moto Force-serien, använder Motorola Defy en glasskärm, Corning Gorilla Glass Victus. Tidigare modeller har haft plastskärmar för att inte riskera att spricka. Fördelen med glas är att det är svårt att repa, även om det går att spräcka.

Vattentätningen som Motorola utlovar sträcker sig till 1,5 meters djup i 35 minuter. Det är mindre än till exempel iPhone 12, som utlovar skydd vid sex meters djup i 30 minuter. Medan många andra tillverkare är försiktiga med hur de beskriver sina modellers vattentätning, skriver Motorola att telefonen är ”Fully waterproof”. Skyddet ska komma av dubbla skydd mot vatten.

Motorola Defy är knappast en tekniskt avancerad smartphone. Den har en HD+-upplöst LCD-skärm, en Qualcomm Snapdragon 662-krets, 4 GB RAM, 64 GB lagring och en 48 MP-kamera på baksidan. Batteriet mäter 5 000 mAh, vilket bidrar till telefonens ganska höga vikt. Den väger 232 gram och mäter 10,9 mm i tjocklek.

Motorola Defy lanseras under ”kommande veckor” och har ett riktpris på 330 Euro, vilket borde bli minst 3 500 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − nio =