Har du problem med din Internet-uppkoppling hemma eller vill du kanske titta på Netflix i sommarstugan som har dålig uppkoppling? Netflix Offline låter dig titta på Netflix i mobilen utan en Internet-uppkoppling. Funktionen blockerar dock spegling av din smartphone mot en TV via exempelvis Chromecast. Det finns dock ett sätt att ta sig runt blockeringen.

Videoutgång i mobilen

Det har blivit allt mer ovanligt men det finns fortfarande vissa telefoner på marknaden som kan skicka ut video via HDMI till en TV eller bildskärm. Många äldre smartphones så som LG G4, LG V10, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, Google Nexus 6, Samsung Galaxy Note 4 och Samsung Galaxy S6 har stöd för tekniken. Endast ett fåtal nyare mobiler har stöd. De senaste modellerna på marknaden är HTC 10 och LG G5. Dessa två modeller USB Typ-C-standarden till skillnad från äldre modeller som använder SlimPort eller MHL. Alla fungerar dock likadant med Netflix Offline.

För att titta på Netflix Offline på en TV laddar du först ner den film eller det avsnitt av en TV-serie som du vill se. Tänk på att du kan bestämma videons bildkvalitet genom att gå in i Netflix Appinställningar i menyn till höger i appen. När du har laddat ner filmen kan du koppla in mobilen via en HDMI-kabel till din TV och börja titta. Det är inte så krångligt att koppla in din smartphone men du kan behöva köpa en adapter för att få allt att fungera.

Adapter är ett måste

Det första du behöver göra är att veta vilken typ av videoutgång din smartphone har. Om du har en vanlig microUSB-port på din smartphone har du antingen en SlimPort eller MHL-port. Då behöver du skaffa en HDMI-adapter för den standard som din mobil använder. Om du har en nyare mobil med den symmetriska USB Typ C-porten använder din telefon DisplayPort. Då behöver du köpa en USB Typ C-adapter med en HDMI-port. Det finns många USB Typ-adaptrar på marknaden. Du kan använda vilken adapter som helst, även adaptrar som är gjorda för datorer. Vi har testat både en Asus-adapter som levererades med en laptop och en Microsoft-adapter som är gjord för Lumia-telefoner. De fungerade båda perfekt när vi testade med en HTC 10-telefon.

Netflix Offline

Allt som visas på din smartphone speglas på din TV, så se till att filmen visas i landskapsläge på din telefon. Allt ljud skickas tillsammans med bildsignalen över HDMI så du kan antingen lyssna direkt från högtalarna i din TV eller skicka vidare ljudet till ett annat högtalarsystem.

Du kan inte styra uppspelningen av videon med din TVs fjärrkontroll. Din telefon fungerar precis som vanligt. Den enda skillnaden är att en dubblett av din telefons skärm också skickas ut via HDMI-kabeln. Det betyder att du styr uppspelningen som vanligt från Netflix-appen.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 3 =