Nollställ iPhone – enkelt och säkert

0

Ska du sälja vidare din iPhone eller ge den till en familjemedlem? Det är enkelt att återställa en iPhone för att se till att den blir helt tom och fri från din privata data. Följ bara instruktionerna nedan och titta på videon ovan. Nollställ iPhone, utan problem.

Innan du nollställer din iPhone är det viktigt att du säkerhetskopierar din data. Gå till Inställningar och klicka på iCloud för att verifiera att du är inloggad och att din telefon är säkerhetskopierad. Om den är säkerhetskopierad kan du nu logga ut från iCloud.

Nollställ iPhone – 6 steg

Öppna Inställningar och klicka på Allmänt. Bläddra ner på sidan och klicka på Nollställ. Om du vill radera allt på telefonen väljer du Radera allt innehåll och inst. Du kommer nu få två meddelanden som frågar om du är helt säker på att du vill nollställa din iPhone. Klicka på Radera. Om du inte har loggat ut från iCloud eller fortfarande har Hitta min iPhone aktiverat måste du nu ange ditt lösenord för ditt Apple-konto. Fyll i det och klicka på Radera.

Raderad och säker

Nu ska Apples logga dyka upp på skärmen samt en indikator som visar processens status. Det tar oftast mindre än en minut för telefonen att återställas. När processen är färdig har all din data raderats. Inga bilder, SMS, anteckningar eller någon annan data finns kvar på telefonen. Du kan ge bort telefonen eller sälja den till någon annan och vara säker på att ingen kan få tag på din data.

Apple krypterar alla moderna iPhones. När telefonen återställs raderas nyckeln som har använts för kryptering. Det gör det omöjligt för någon att läsa din data efter att telefonen har nollställts.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem − 1 =