Nu rullar Samsung ut sin uppdatering till Android 10 och One UI 2.0 för Galaxy S10. Uppdateringen introducerar det nya operativsystemet tillsammans med ett nytt gränssnitt. Rekommendationen är samma för alla nya operativsystem. Om du förlitar dig på din mobil kan det vara bra att vänta med att uppdatera.

Android 10 introducerar flera stora nyheter. Det har till exempel ett nytt system för att sätta telefonen i ett mörkt läge, som även kan appliceras av tredjepartsappar. Det finns också ett nytt system för behörigheter som bland annat gör det enklare för användare att sätta restriktioner på appars åtkomst till platsdata. One UI 2.0 inkluderar främst justeringar av Samsungs överliggande gränssnitt. Det inkluderar små justeringar av olika designelements storlek och placering. Mjukvaran inkluderar dessutom uppdateringar av många av Samsungs förinstallerade appar och Android Auto kommer nu förinstallerat som standard.

Vänta för stabilitet

Uppdatering Samsung One UI 2.0Uppdateringarna är sannolikt bra på många sätt. Vi har installerat den på en Galaxy S10+ och har inte sett något annat än trevliga nyheter. Faktum är dock att systemuppdateringar sällan kommer utan buggar. Android-tillverkare har generellt bättre historia när det gäller stabila uppdateringar än Apple. Anledningen är helt enkelt att Apple lättare kan skicka ut uppdateringar än många Android-tillverkare. Det betyder dock inte att Android-uppdateringar alltid är bra. Vi har tagit emot många arga rapporter genom åren från Samsung-användare som fått stora problem efter stora systemuppdateringar.

Vår rekommendation är nu alltså samma som alltid när det är dags för stora uppdateringar av operativsystem. Om du vill kunna lita på att alla funktioner ska fungera i din vardag är det smart att vänta en stund med Samsung stora uppdatering. Stora uppdateringar följs alltid av mindre uppdateringar som fixar de mest kritiska problemen. De följs dessutom av uppdateringar från apputvecklare som löser eventuella problem med specifika appars krockar med nya operativsystem på specifika modeller. Det dyker alltid upp problem som inte har upptäckts i tid. Om du vill ha en pålitlig mobil kan det alltså vara värt att vänta åtminstone ett par veckor. One UI 2.0 kan kanske bli en fin julklapp?

Tack till Tommy för tipset!

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

  1. Hej,

    Googlade på ämnet precis då min fars mobiltelefon har plötsligt tappat kamera funktionen efter uppdateringen. Då vet vi varför.

    Tack för ett intressant inlägg.

    /Viktor

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here