”Andra generationen iPhone SE” beskriver Apple sin nya iPhone som i ett pressmeddelande som släpptes nyligen. ”iPhone SE” kallas den på Apples hemsida. Trots det till synes identiska namnet så är nya iPhone SE inte samma som gamla iPhone SE. Denna gången ersätter iPhone SE inte iPhone 5S utan iPhone 8.

iPhone SE – igen

Precis som rykten har skvallrat om så presenterade Apple i dag en ny iPhone. Den nya modellen kallas alltså iPhone SE och ersätter iPhone 8 som Apples billigaste iPhone. Den har en design som ser ut att vara så gott som identisk med iPhone 8. Det ger användare en 4,7 tum skärm med stora skärmramar. Designen kommer trots allt från 2017 med den grundläggande designen från 2014, då iPhone 6 lanserades. Designen inkluderar en TouchID-hemknapp på framsidan och en Lightning-port i botten.

På baksidan finns en ny kamera. En kamera. Till skillnad från så gott som alla smartphones på marknaden i dag har iPhone SE bara en kamera. Apple beskriver den som det ”bästa enkelkamerasystemet någonsin på en iPhone”. Kameran fångar 12 megapixelbilder med ett bländarvärde på f/1,8.

Flaggskeppsprocessor i litet format

Kanske mest imponerande är faktumet att iPhone SE har samma A13 Bionic-chipset som iPhone 11-serien. Det är imponerande för en telefon med ett relativt lågt pris men också i ett relativt litet format. De flesta moderna flaggskepp kräver stora areor för att hantera kylning men också för att ha plats med ett tillräckligt stort batteri. Med ett A13 Bionic-chipset har iPhone SE potential att prestera bättre än många av marknadens tyngsta Android-mobiler, i ett betydligt mindre format. Tack vare de nya kretsarna kommer iPhone SE dessutom med stöd för eSIM, vilket tidigare saknats i Apples mindre mobiler.

Den 4,7 tum stora skärmen har samma upplösning som tidigare, vilket gör den relativt lågupplöst med dagens mått mätt.

Apple iPhone SE lanseras den 24 april med förbeställningar från nu och med nu på fredag. Priset blir 5 500 kronor för 64 GB-modellen. 128 GB kostar 6 100 kronor och 256 GB kostar 7 400 kronor.

Källa: Apple

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here