iOS 10.2 har precis släppts skarpt till alla iPhone-användare. Vi har testat betaversionen av operativsystemet för att ta en titt på vilka nyheter som är tillgängliga. Det är inga enorma förändringar som Apple bjuder på men en hel del mindre nyheter.

Många nya emojis

En croissant, en avokado eller en person som tar sig för ansiktet. Det är bara tre av alla de nya emojis som kommer med den nya iOS 10.2-uppdateringen. Utöver dem kommer bland annat ett flertal nya yrkesgrupper i olika versioner med både män, kvinnor och naturligtvis i flera olika färgnyanser. De nya emojisarna är baserade på Unicode 9 och det handlar därför om 72 nya symboler som nu kan skickas.

Emojis iOS92

Nya bakgrundsbilder

Tre nya bilder har dykt upp som du kan välja att använda som bakgrund på din hemskärm och låsskärm. De föreställer färgklumpar i färgerna lila, blå och gul. Dessa bilder är endast tillgängliga för användare med iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Användare med en annan modell av iPhone kommer därför inte kunna använda dem.

iOS 10.2

Kamerainställningar

iOS 10.2 bjuder även på en smidig uppdatering för kameraappen. Användare har nu möjlighet att låsa inställningarna för olika kameralägen så att de är förinställda när kameran öppnas. Användare kan alltså behålla preferenser för blixten, filter och andra funktioner i kameran som standardinställningar. Det betyder att favoritinställningarna inte behöver matas in varje gång appen öppnas för att ta ett foto. Hela funktionen går att aktivera och inaktivera i kamerans inställningar.

behall-kamerainstallningar-ios92Andra nyheter

Förutom de redan nämnda nyheterna innehåller uppdateringen som vanligt en rad buggfixar för operativsystemet. För internationella användare finns det också ett flertal andra nya funktioner. Det finns till exempel en ny TV-app. Den kommer dock inte till användare i Sverige ännu.

iOS 10.2 laddas ner på samma sätt som vanligt. Gå till Inställningar –> Allmänt –> Programuppdatering.

Länk: Emojipedia (Alla nya emojis)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: roger@surfa.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × ett =