OnePlus har nu presenterat stora delar av sin nya smartphone, OnePlus 10 Pro. Den bjuder inte på stora överraskningar. Det är exakt det flaggskepp som vi väntade från företaget under 2022.

Inga stora överraskningar

Som väntat ligger OnePlus fokus på två saker med sitt nya flaggskepp för 2022: Hasselblad-kameran och Qualcomms nya krets. OnePlus har alltså bekräftat OnePlus 10 Pro och telefonens specifikationer. Specifikationerna skiljer sig inte särskilt mycket från förra årets flaggskepp. Hasselblad-kameran har möjligen flera viktiga uppdateringar men den har åtminstone tre kameror med samma upplösningar som tidigare. Det handlar om en 48 MP-kamera, en 50 MP-vidvinkelkamera och en 8 MP-telefotokamera. OnePlus kallar kameran för den ”andra generationens Hasselblad-kamera för mobiler”.

Processorn som driver OnePlus 10 Pro är en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Det kommer knappast som en överraskning. Processorn får stöd av LPDDR5-minne och UFS 3.1-lagring. Energin för den nya kretsen kommer från ett batteri på 5 000 mAh. Batteriet laddas med en inkluderad 80 watt-laddare eller en trådlös 50 watt-laddare. Det finns dessutom stöd för omvänd trådlös laddning.

OnePlus 10 Pro lanseras i Kina i mitten av januari medan en lansering i Europa väntas dröja någon månad till. Vi får troligen veta mer om den kommande mobilen inom kort.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton + tretton =