OnePlus presenterar i dag inte bara en utan två nya smartphones. Lustigt nog är den billigare modellen den större nyheten. OnePlus 7T presenterades för den amerikanska marknaden för nån vecka sen men får nu också svenska lanseringsdetaljer. Utöver det visas det nya flaggskeppet, OnePlus 7T Pro.

OnePlus 7T bjuder på mest

OnePlus 7T lanseras med en ganska lång rad nyheter i jämförelse med OnePlus 7. Skärmen är större och kan nu uppdateras i 90 Hz, precis som Pro-modellen. För att driva den finns ett nytt Qualcomm Snapdragon 855 Plus-chipset, som höjer prestandan för första gången i en halvårsuppdatering från OnePlus. Utöver det har OnePlus 7T 8 GB RAM som standard, för första gången. Den har dessutom 128 GB lagring men erbjuder inte längre mer lagring, utan säljs bara i en konfiguration.

Bild från Surfas kommande test av OnePlus 7T.

OnePlus 7T har dessutom en ny kamera med tre perspektiv: normal, telefoto och vidvinkel. Utöver det finns ett nytt macro-läge för fotografering lite närmare motivet. Det ger OnePlus 7T en liknande uppsättning som Pro-modellen redan haft. En av få kvarstående skillnader är faktumet att 7T nöjer sig med två gånger zoom i sin telefotokamera medan Pro-modellen sträcker sig till tre gånger.

Större med mindre nyheter

OnePlus 7T Pro presenteras samtidigt med samma uppgraderade Snapdragon-chipset. Den behåller 7 Pro-modellens skärm med rundade sidor och kamera på baksidan. På insidan finns också ett lite uppgraderat batteri som nu sträcker sig till 4 085 mAh. Dessutom finns 8 GB RAM och 256 GB lagring, uppgraderat från 6 respektive 128 GB.

OnePlus 7T bjuder alltså på relativt stora nyheter. För nyehterna höjs också priset lite, till 6 800 kronor i Sverige. OnePlus 7T Pro lanseras för 8 400 kronor eller för 9 400 kronor i en speciell och betydligt mer extrem McLaren-version med 12 GB RAM.

Surfa har redan börjat testa OnePlus 7T. Så håll utkik efter ett test väldigt snart. Ett test av OnePlus 7T Pro är givetvis också på väg.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here