I dag presenteras höstnyheterna från OnePlus. OnePlus 8T lanseras som ett syskon i OnePlus 8-serien med flera förbättringar från vårens modell. Det inkluderar en snabbare skärm, nya kameror och bättre snabbladdning.

OnePlus 8T når 120 Hz

OnePlus 8T är nära identisk OnePlus 8 på många sätt. Nyheterna ligger i detaljerna. En sådan detalj är skärmen som har uppdaterats från 90 till 120 Hz. Det ger modellen samma topphastighet som flaggskeppet, OnePlus 8 Pro. OnePlus utlovar dessutom en högre maximal ljusstyrka på 1 100 nits. Enligt Surfas test når OnePlus 8 en maximal ljusstyrka på 850 nits. Utöver det har OnePlus nu valt att göra skärmen platt. Det skulle möjligen kunna göra den lättare och billigare att reparera än OnePlus 8.

På baksidan av OnePlus 8T syns en ny kameramodul. Här finns totalt fyra kameror, med nyheter i två av dem. Vidvinkelkameran är justerad med ett lite bredare perspektiv, som nu når 123 grader. En extrakamera har också lagts till som saknar färgfilter och som ska ge användare ett dedikerat sätt att fånga foton i gråskala. Till kamerorna finns också ny mjukvara som bland annat ska vara bättre på att aktivera mjukvarans mörkerläge när kameran används i autoläget.

En anledning till att den nya kameran nu sitter längs ena sidan av telefonen, sägs vara för kylning av processorn. Telefonen drivs av ett Qualcomm Snapdragon 865-chipset men ska nu ha betydligt bättre kylning, som kräver plats där kameran satt tidigare.

Två celler för ny snabbladdning

Batteriet har blivit 200 mAh större och mäter nu 4 500 mAh. För första gången för OnePlus så är batteriet uppdelat i två celler. Uppdelningen är till för att ha stöd för företagets nya laddningsteknik. Warp Charge 65 ska kunna ladda batterierna helt på 39 minuter. Laddningstekniken involverar en ny laddare men även OnePlus egen kabel för att fungera. Den nya laddaren har för övrigt en USB Typ C-port och är kompatibel med USB PD-enheter.

Nyheterna i OnePlus 8T är kort sagt inte gigantiska men inte heller obetydliga. Med samma pris som OnePlus 8 är det svårt att klaga. OnePlus 8T kommer alltså att kosta 6 500 kronor och lanseras i Sverige den 20 oktober. Basmodellen har 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme medan en modell med 12 GB RAM och 256 GB lagring kommer att kosta 7 500 kronor.

Vi på Surfa har redan ett testexemplar och siktar på att publicera vårt test strax efter lanseringen.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here