Om du handlar mycket på nätet är du säkerligen medveten om att det går att se var ett paket befinner sig och var det har varit innan det kommer fram till din dörr eller hamnar hos ett Posten-ombud. PostNord har en ganska ny app som kan hjälpa dig att hålla koll på dina paket.

Registreras automatiskt

Appen PostNord finns att ladda ner från Google Play och App Store. Den låter dig spåra paket som du ska få eller som du har skickat. Utöver det kan du använda den för att hantera returer och visa Posten-ombud.

För att lägga till ett paket i appen kan du skriva in försändelsens id-nummer. Du kan även använda kameran för att skanna in streckkoden som du hittar på fraktsedeln. PostNord har även ett system för att automatiskt lägga till paket. I appen kan du registrera ditt telefonnummer och din epost-adress. När du har gjort det kan du få alla paket automatiskt inlagda i appen. Du måste dock först registrera att du har tillgång till telefonnumret och epost-adressen men det gör du enkelt i appen.

postnord 2

”I närheten av ditt paket”

När du har registrerat ett paket kan du få en notis om när ditt paket har anlänt till ett ombud. Du kan även välja att få en notis så fort paketet har kommit till en ny plats, om du vill ha full koll på var det befinner sig. Utöver det har appen en funktion som kallas ”I närheten av ditt paket” som kan användas för att ge dig en notis när du befinner dig i närheten av ett ombud där du har ett paket som ligger och väntar.

Om du inte vill använda PostNord:s app finns det ett fåtal konkurrenter. Spåra Posten är en enkel Android-app som vi gillar. Den ger dig många grundläggande funktioner och är enkel att använda men har inte PostNords automatiska registrering eller andra avancerade funktioner.

Länkar: PostNord (Google Play), PostNord (App Store), Spåra Posten (Google Play)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton + 18 =