I dag presenterar Samsung en ny serie av budgetmobiler kallade Galaxy M10 och Galaxy M20. De nya modellerna imponerar på pappret med bra specifikationer för låga priser. En förklaring till de låga priserna är dock fullskärmsannonser som visas på låsskärmen.

Ny design med nya prioriteringar

Samsung har fått stor och stark konkurrens från tillverkare så som Huawei, Xiaomi, Motorola och Nokia i marknadens lägsta segment. Nu presenterar Samsung en ny strategi för att komma åt de lägsta segmenten. Galaxy M är en nystart för företagets budgetmobiler. Med Galaxy M10 och Galaxy M20 introducerar Samsung en ny och modern design tillsammans med nya komponenter. Galaxy M20 har till exempel en 6,3 tum Full HD-upplöst skärm med en droppformad flärp, ett 5 000 mAh-batteri, 4 GB RM och 64 GB lagring.

På pappret kan Samsung definitivt ha något lovande på gång. Den uppenbara frågan är dock givetvis vad de kommer att kosta. Pris har varit ett återkommande problem för Samsung, åtminstone i Sverige. Svaret är att Galaxy M20 ska säljas med start i Indien för motsvarande 1 700 kronor. Det är chockerande billigt. Förklaringen till det låga priset är dock annonser.

Samsung Galaxy M20.

Reklam för lågt pris

Galaxy M-serien ska drivas av en ny och lättare version av Samsung Experience 9.5, företagets mjukvara för Android. I mjukvaran inkluderas dessutom en ny låsskärm som kan visa annonser över hela skärmen för att finansiera telefonen. Det lite ovanliga sättet att finansiera en smartphone har använts av till exempel Amazon vid försäljning av telefoner i USA sedan tidigare. I Samsungs fall kommer annonserna till en början visas för kunder i Indien och ska gå att stängas av. Det är definitivt inte heller säkert att annonser kommer finnas i alla regioner eller att telefonerna därmed kan ha så låga priser utanför Indien. Det är ändå intressant att se Samsung utforska ett nytt sätt att sänka priserna på sina billigaste mobiler.

Samsung har meddelat Surfa att de utvärderar om Galaxy M10 och M20 är aktuell för den nordiska marknaden men att de inte tagit något beslut ännu.

Källa: Amazon.inAndroid Central

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 4 =