Samsung Galaxy A3 – en snabbtitt på den lilla telefonen

0

Under CES-presenterar Samsung två nya mobiler. Vi skrev om de två nya modellerna här om dagen men nu har vi också tagit en titt på Galaxy A3 (2017). Den lilla telefonen har ett flertal nyheter att bjuda på och fortsätter att vara en av ytterst få modeller på marknaden som är både relativt billig och liten.

Ny design och nya funktioner

Nyheterna i Galaxy A3 kan sägas vara fler än i Galaxy A5. Galaxy A3 (2017) har en ny Galaxy S7-liknande design med rundat glas på både baksidan och framsidan. Den har även en ny funktion som saknades på Galaxy A3 (2016). På framsidan sitter en hemknapp som nu också agerar fingeravtrycksläsare. Utöver det finns förbättringar i telefonens kamera, en ny processor och lite mer RAM-minne.

Den nya modellens design får den att skilja sig mycket från föregångaren. Många saker är dock oförändrade. Telefonens skärm erbjuder fortfarande bara en upplösning på 720 x 1 280 och PenTile-teknik. Det betyder att skärmen har svårt att återge detaljer och främst text kan se kantig och suddig ut på skärmen.

Samsung Galaxy A3 (2017)

Vattentätning

Likt sin föregångare har Samsung lagt mycket energi på telefonens design och byggkvalitet. Metall och glas kombineras på ett sätt som ger användare imponerande byggkvalitet. Nytt för detta året är också vattentätning som gör telefonen vattentät ner till 1,5 meters djup i 30 minuter.

Samsung Galaxy A3 (2017) kommer att lanseras i Sverige den 3 februari med ett riktpris på 3 500 kronor. Vi på Surfa kommer givetvis testa Samsungs nya modell och berätta hur bra eller dålig den verkligen är när den lanseras. Så håll utkik efter vårt test.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × fyra =