Galaxy A50 sätter ny ribba för Samsungs mellanklass

0

I dag bekräftade Samsung att Galaxy A-serien får en ordentlig make-over i Sverige. Samsung Galaxy A50 introduceras som en ny 4 000 kronors mobil med en helt ny design, skärm och en ny uppsättning kameror.

Första flärpen för Galaxy A

Galaxy A50 är den första modellen i en ny generation av Galaxy A-mobiler. Den är den första modellen med en flärpdesign på framsidan. Den lilla flärpen inkluderar en frontmonterad kamera och en hörlur. Det gör den relativt liten. Under skärmen finns en liten haka men skärmen täcker annars en stor del av framsidan. Skärmen är också troligen den bästa egenskapen för Galaxy A50. Även om vi inte har studerat skärmen särskilt noga än, vet vi sen tidigare att AMOLED-skärmar är en av Samsungs största styrka.

Medan syskonet Galaxy A30 har två kameror, har Galaxy A50 tre. Den ena kameran ger stöd för porträttläge medan den tredje ger ett ganska ovanligt vidvinkelperspektiv. Huvudkameran fångar 25 megapixelbilder med ett bländarvärde på f/1,7.

Verkar lovande

Galaxy A50 blir dessutom en av marknadens billigaste smartphone med en inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen. Tillsammans med ett 4 000 mAh-batteri, 4 GB RAM, ett 10 nanometer Samsung Exynos-chipset och den 6,4 tum Full HD-upplösta AMOLED-skärmen på framsidan imponerar den faktiskt på pappret. Med ett pris på 4 000 kronor verkar Galaxy A50 vara en av de mer intressanta mellanklassmobilerna från Samsung på länge. 2018 var nämligen inte Samsungs bästa år för klassen så nu kan vi inte göra annat än att se fram emot 2019 som ser ut att kunna bli ett steg i rätt riktning.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 4 =