Samsung presenterar i dag den nya flaggskeppsserien Galaxy Note 20. I serien lanseras två modeller kallade Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. De två modellerna lanseras som syskon till Galaxy S20-modellerna med många liknande specifikationer men med S Pen och nya funktioner för den unika pennan.

S20 Ultra med penna

Galaxy Note 20 Ultra är Samsungs nya flaggskepp. Den har många likheter med Galaxy S20 Ultra. Det inkludera processorn, kameran och skärmen. Det gör Galaxy Note 20 Ultra till den största Note-modellen hittills. AMOLED-skärmen mäter 6,9 tum och har både 1 440p-upplösning och dynamisk 120 Hz-frekvens som kan anpassas efter innehåll. Den är dessutom först med Gorilla Glass 7. På insidan finns ett Samsung Exynos 990-chipset, 8 eller 12 GB RAM och 256 eller 512 GB lagring. Det ger Galaxy Note 20 Ultra åtminstone ett försprång framför S20 Ultra, som är begränsad till 128 GB lagring i Sverige. På kamerafronten verkar de två modellerna nämligen också vara så gott som identiska. Galaxy Note 20 kommer med samma typ av 108 megapixelkamera, en vidvinkelkamera och en telefotokamera med fem gånger zoom i relation till huvudkameran.

Samsung Galaxy S20 Ultra gjorde ett tappert försök att hålla uppe batteritiden med ett batteri på 5 000 mAh. Galaxy Note 20 Ultra nöjer sig med 4 500 mAh. Det ger åtminstone en lite lättare mobil med en vikt på 208 gram, istället för 222 gram.

I vanlig ordning är det S Pen som gör Galaxy Note-familjen unik. I årets modell har Samsung förändrat hårdvaran för att minska svarstiden från 42 till 9 millisekunder. Det ska ge en mer verklig användarupplevelse.

Mindre och enklare

Den lilla Galaxy Note 20-modellen följer sin föregångare genom att erbjuda ett mindre format och en Full HD-upplöst skärm. Skärmen mäter 6,7 tum och är dessutom platt, för användare som inte gillar den rundade skärmen på Ultra-modellen. Kameramodulen innehåller kameror som snarare liknar Galaxy S20+, med en 12 megapixelsensor i huvudkameran och en 64 megapixel telefotokamera som dessutom ger stöd för 8K-videoinspelning.

Båda modellerna kommer med nya funktioner för anteckningar. Det går nu att sortera anteckningar i mappar och handskriven text kan översättas till text och göras rak. Ljud kan också spelas in, synkroniseras med skriven text och sparas i molnet. Samsung fortsätter dessutom med sitt tajta samarbete med Microsoft, som nu gör att anteckningar kan synkroniseras med både Outlook och OneNote.

Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra lanseras den 21 augusti. Note 20 kostar 11 900 kronor medan Note 20 Ultra börjar på 14 600 kronor. Håll utkik efter ett test här på Surfa.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here