Samsungs ”Fan Edition” för Galaxy S21-serien presenteras nu nästan ett år efter föräldrarna. Galaxy S21 FE har i alla fall presenterats på CES-mässan i Las Vegas. Den nya modellen lånar design från S21 men gör det i ett billigare mellanformat.

Lite mindre, lite bättre

Galaxy S21 FE har en 6,4 tum AMOLED-skärm som lägger sig mellan Galaxy S21s 6,2 tum och Galaxy S21+, med sin 6,7 tum-skärm. S21 FE har därmed också en lite mindre skärm än föregångarens 6,5 tum. Skillnaden i bildskärmen, samt små skillnader i designen, gör S21 FE lite mindre än S20 FE. Den är till exempel fyra millimeter kortare. Designen är för övrigt mycket lik de andra S21-modellerna. Det största undantaget är baksidan som är gjord av plast istället för glas. Det gör troligen telefonen billigare och mer stryktålig, även om det också gör den lättare att repa. Plasten bidrar också till telefonens låga vikt. Trots en betydligt större skärm och ett större batteri väger S21 FE 177 gram, medan S21 väger 190 gram.

Galaxy S21 FE bjuder inte på särskilt många tekniska nyheter. Skärmen ska nå 1 200 nits istället för föregångarens 1 000 nits. Processorn har också uppdaterats till 2021 års Snapdragon 888. Bortom det finns nästan inget annat nytt. Kamerasystemets hårdvara verkar vara identisk med föregångaren och det samma gäller det 4 500 mAh stora batteriet.

Den kanske mest lockande anledningen att välja Galaxy S21 FE framför syskonen i familjen, är priset. Den nya modellen lanseras nästa vecka för 8 200 kronor. Det är betydligt mindre än Galaxy S21, som lanserades för 9 500 kronor. Det största problemet med S21 FEs prisfördel är att den inte existerar längre. Nu finns nämligen S21 att köpa för 7 500 kronor. Fördelen är då att S21 FE åtminstone kan erbjuda bättre batteritid. Om vi ska tro på en upprepning av Galaxy S20 FE, kan det också finnas utrymme för ordentliga prissänkningar för S21 FE i framtiden.

Källa: Samsung

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × tre =