Batteritid är en av moderna smartphones största svaghet enligt många. Samsung Galaxy S7 Edge är en telefon med en helt okej batteritid enligt våra tester i Svenska Smartphoneguiden. Galaxy S7 har dock sämre batteritid och Samsung vill förbättra de båda modellernas batteritid. Galaxy S7 Edge och Galaxy S7 får Nougat nästa månad och på köpet kommer en ny inställning som kan förbättra batteritiden.

Android Nougat är det senaste operativsystemet från Google som har börjat nå nya smartphones de senaste månaderna. Samsungs uppdateringar för Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge har nyligen börjat skickas ut i bland annat Storbritannien. Uppdateringen i Sverige kommer dröja ett litet tag till men vi vet redan vad uppdateringen kommer att innehålla. En nyhet är en inställning för att ändra skärmupplösning. Inställningen kan förbättra Galaxy S7:s batteritid men kan också försämra telefonens skärmupplösning.

Lägre upplösning för längre batteritid

Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge har skärmar med en upplösning på 2 560 x 1 440. Många konkurrenter nöjer sig med en betydligt lägre upplösning, så som 1 920 x 1 080. Fördelen med en lägre upplösning är att det inte krävs lika mycket energi att driva den lägre upplösningen och att en telefon med lägre upplösning kan ha längre batteritid. I den nya uppdateringen till Android Nougat har Samsung introducerat en inställning som sänker Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge:s upplösning till 1 920 x 1 080. Inställningen är aktiverad som standard efter uppdateringen.

Samsung Galaxy S7 får Nougat
Foto: Android Central

Till Sverige i februari

Om du är en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge kommer du alltså få en uppdatering som gör att din skärm ser sämre ut. Uppdateringen kan därför beskrivas som en nedgradering. Om du prioriterar batteritid framför bildkvalitet kan du låta den nya inställningen vara men om du vill behålla din skärmupplösning måste du aktivt ändra inställningen efter uppdateringen. Gå då till Display under Inställningar och klicka på Skärmupplösning för att ändra skärmens upplösning.

Enligt Samsung testas fortfarande uppdateringen till Android Nougat för Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge i Sverige. Galaxy S7 får Nougat i februari om allt går som planerat, påstår Samsung Sverige.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

37 KOMMENTARER

 1. nej finns inte, inte deras egna i alla fall, har installerat 2 av dessa och fått en massa krångel! Men du kan ju rekommendera någon som fungerar och är säker ? mvh Lollo

  • Jo, den ska finnas. Vi har en Galaxy S7 Edge som jag testade med. Funkade bra. Söker du i Galaxy Apps-butiken? Appen kommer från Samsung.

 2. Har bara haft problem med min S7:A sen jag uppdaterade till Nougat. Alla widgetar med klockor fryser och även widgetar som visar batteritid. Får starta om telefonen femtioelva gånger om dagen för att se korrekt tid på widgetar. Så irriterande. Dessutom mörkas skärmen ner även om jag väljer att ha den på full ljusstyrka när jag till exempel tar bilder utomhus i starkt ljus. Jag får fotografera i blindo och hoppas på det bästa. När kommer det en ny uppdatering som förhoppningsvis blir bättre, för sämre kan det knappast bli.

 3. Hej
  Snälla hjälp mig få tillbaka mitt ”,” (kommatecken).
  Tidiger kunde jag få ett kommatecken till vänster om mellanslagstangenten på min Samsung 6S. Efter uppgraderingen finns det valet inte kvar. Antalet val har halverats från 10 till 5.
  Tack på förhand //Hanna

   • Hej
    Jo, när jag innan Nougat använde Mesenger var knappen till vänster om mellanslag på tangentbordet en knapp jag kunde hålla inne och få upp en pop-up meny med 10 valbara symboler. Nu är det bara 5 st kvar. Den symbolen jag valde fastnade kvar på knappen och kunde enkelt användas. Personer med Samsung 5 och 7 har kvar de 10 valen och att jag och iaf ytterligare en person med Samsung 6s har bara 5 val (komma, frågetecken, utropstecken, apostrof samt @ är borta)
    Tack //Hanna

 4. Min telefon har fått nougat och jag gillar det ej, jag vill ha bra kamera och bra upplösning!
  Telefonen uppgraderade sig själv under natten, trots jag inte ej ville det, går det ändra tillbaka.

 5. Jo jag saknar min kamera det var knivskarpt med samsung 7 edge! Tyvärr uppdaterades min nya telefon under natten ( jag har ej Wi-Fi) jag har flertalet ggr tryckt ” senare” men konstigt nog hade telefonen ändå installerat nogat! Jag riktigt hatar det!! Bilderna är inte längre skarpa utan något suddiga. Saknar galleri -appen med bra verktyg som att beskära bilderna proffsigt. Jag vill ha bra kamera men med uppdateringen mot min vilja blev det suddigare! Kunde heller inte anmäla min hund till en tävling via nätet eftersom det hängde sig! Vill också att Chrome ska översätta engelska till svenska automatiskt, vissa sidor går, men andra sidor som fungerat förut har helt plötsligt sluta att översättas till svenska. Det går heller inte aktivera ”avancerat” i Chrome appen! Jag älskade samsung 7 edge med machmallow 6, nu riktigt avskyr jag den eftersom bilderna blir suddiga! När de var tydliga innan! Telefonen är också helt ny! Jätte- besviken! Har fått en till stor fil med uppdateringen. Kommer alla samsung S7 och S7 edge ha nougat i sig när man köper den?? Saknar min telefon som var så bra innan uppgradering.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 5 =