Vi lägger Samsungs nya flaggskepp under vatten

0

Samsung har just introducerat sin nya flaggskeppstelefon för 2016. Galaxy S7 och syskonet Galaxy S7 Edge är uppföljarna till förra årets populära telefoner. Denna gången är designen nästan likadan men innanför skalet finns en hel del nyheter.

Gamla nya funktioner

De flesta stora nyheter i de två nya Galaxy S7-modellerna är funktioner som fanns i Galaxy S5 och som försvann vid introduktionen av Galaxy S6. MicroSD-kortläsare för extra lagringsutrymme finns exempelvis tillgängliga i de nya modellerna. Det utbytbara batteriet från Galaxy S5 är visserligen fortfarande inte tillgängligt i Galaxy S7 men den nya modellen försöker i alla fall bli av med Galaxy S6:s batteriproblem genom att öka batteriets kapacitet, som nu är 3 000 mAh i Galaxy S7 och 3 600 mAh i den lite större Galaxy S7 Edge.

Galaxy S7-serien återintroducerar också vattentätning. Galaxy S5 var Samsungs första smartphone som var helt vattentät men Galaxy S6 gjorde sig av med den egenskapen. Galaxy S7 är alltså helt vattentät igen. De nya modellerna har IP68-certifiering, vilket betyder att den kan sänkas ner i 1,5 meter vatten i upp till 30 minuter.

En liten och en stor

Galaxy S7 Edge är lite större än den vanliga Galaxy S7-modellen. Galaxy S7 har en 5,1 tum skärm medan Galaxy S7 Edge har en 5,5 tum skärm. Utöver skärmens storlek är den största skillnaden mellan de olika modellerna att S7 Edge, likt sin föregångare, har en skärm som är rundad på både vänster och höger sida. Skärmens rundning är främst estetisk men den har också viss funktionalitet. Användare kan dra sitt finger från sidan av telefonens skärm för att bland annat visa genvägar till appar eller favoritkontakter.

Utöver de gamla nya nyheterna kommer Galaxy S7-serien utrustad med en ny kamera som sägs ta bättre bilder i mörka miljöer, en mer kraftfull processor och mer arbetsminne som ska göra telefonen snabbare.

I mitten av mars

Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge kommer att lanseras i Sverige i mitten av mars och säljas för 7 300 respektive 8 300 kronor.

Surfa är på plats i Barcelona där Samsungs nya flaggskepp presenteras. En video om telefonen kommer att publiceras inom kort.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − sex =