Samsung Gear S3 väljer batteritid framför tunnhet

0

Den nya smarta klockan Gear S3 från Samsung sägs klara fyra dagars användning på en laddning – trots att dess skärm aldrig släcks. Ett stort batteri och lång batteritid gör dock att tjockleken för ta stryk.

Fyra dagar batteritid

På IFA-mässan i Berlin presenteras Samsung Gear S3, den andra klockan i Samsungs familj av Tizen-baserade armbandsklockor. Den nya modellen har mycket gemenskmt med sin föregångare men erbjuder ett fåtal nya funktioner. Klockan använder en OLED-skärm som alltid är aktiv, även när klockan inte används, till skillnad från vissa smarta klockor som bara aktiveras när användare vrider eller lyfter upp handen. Den har en skärm som aldrig släcks men som ändå har en batteritid på runt fyra dagar på en full laddning.

gear s3

Batteritid och design

Always on-läget är en del av Samsungs designstrategi. Genom att alltid lysa ser Gear S3 mer ut som en analog klocka. Designen utvecklas också vidare genom att Samsung erbjuda klockan i två olika varianter. Den första heter Gear S3 Classic och hämtar sin inspiration från klassiska analoga klockor i sin minimalistiska stil. Den andra modellen heter Gear S3 Frontier och har en mer robust sportig design. Samsung har tagit fram de två modellerna tillsammans med Ylvan Arpa, klockdesigner baserad i Schweiz. Armbanden till klockan är i standardmåttet 22 millimeter vilket gör dem utbytbara mot nästan vilka armband som helst.

gear s3 3

Vatten och stryktålig

Gear S3 är vatten och dammtålig med en IP68-klassning. Det betyder att klockan klarar upp till 30 minuter i 1,5 meter djupt vatten. Klockans skärm mäter 1,3 tum och skyddas av Gorilla Glass SR+ från Corning. Gorilla Glass SR+ är ett nytt typ av safirbaserat glas som sägs vara särskilt tåligt mot repor.

En stor nyhet i Gear S3 är inbyggt stöd för GPS. Klockan kräver inte längre en telefon att hålla koll på jogging– eller cykelturer. Den kan nu helt självständigt hålla koll på sin position i världen. När GPS:en aktiveras dras dock mer ström från klockans batteri och vi skulle inte förvånas om klockans batteritid sjunker till två eller till och med en dag för de som använder klockans inbyggda GPS väldigt aktivt.

Samsung Gear S3 har ett rekommenderat pris på 3 990 kronor och kommer att gå att köpa i Sverige med start i oktober.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: roger@surfa.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 1 =