Samsung Gear Sport och Fit2 Pro är redo för poolen

0

Samsung är en av få tillverkare som kontinuerligt har lanserat nya och förbättrade smarta klockor i flera år. På IFA 2016 var det Gear S3 som lanserades av företaget. I år fick Gear S3 ingen uppföljare men snarare ett nytt syskon och Samsung passade samtidigt på att uppdatera sitt fitness-armband.

Vattentätning till 50 meter

Samsung Gear Sport är en rund Tizen-baserad armbandsklocka som är så gott som identisk med förra årets Gear S3. Den använder en marginellt mindre AMOLED-skärm, har samma prestanda på insidan men ett lite mindre batteri. Det mindre batteriet gör klockan lite tunnare än Gear S3 men den sägs ändå behålla samma batteritid, cirka tre dagars aktivt användande. Den stora skillnaden ligger dock i klockans vattentätning. Samsung har valt att ta bort högtalaren och gjort den helt vattentät, ner till 50 meters djup. Tack vare ett nytt samarbete med Speedo kan klockan dessutom hålla koll på tider och vändningar i poolen.

Samsung Gear Fit2 Pro är namnet på ytterligare ett nytt armband från Samsung. Den har en mer avlång design och en rundad AMOLED-skärm. Den har samma vattentätning som Gear Sport men har alltså ett annat format och också lite billigare komponenter. Den har mindre arbetsminne och ett mindre batteri, 200 mAh istället för 300 mAh i Gear Sport.

Samsung Gear Sport

Spotify och GPS på armen

Med Samsungs eget operativsystem är stödet för tredjepartsappar ganska begränsat i de nya banden. Samsung har dock ett samarbete för att streama och spela offlinemusik från Spotify, direkt i klockan till Bluetooth-hörlurar. Tack vare inbyggda GPS-mottagare kan klockorna också hålla koll på löpturer och cykelturer, utan att kräva en ansluten smartphone.

Samsung Gear Sport och Gear Fit2 Pro är inga traditionella aktivitetsmätare. Det avancerade operativsystemet och de dyra AMOLED-skärmarna gör prissättningen relativt hög för de två enheterna. Gear Sport kommer att släppas i Sverige under hösten för 3 500 kronor och Gear Fit2 Pro släpps den 15 september för 2 300 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =