Samsung Galaxy S7-serien har hyllats av många. Samsung Galaxy S7 Edge är exempelvis Svenska Smartphoneguidens testvinnare just nu. De två modellerna i serien plågas dock av ett stort designproblem. Även om deras glastäckta baksidor kan tyckas vara snygga är de också bräckliga. En lösning på det klagomålet skulle kunna vara en ny modell med en mer stryktålig design. Rykten har tidigare talat om en så kallad Galaxy S7 Active och nu ser det ut som om Samsung har bekräftat ryktet.

Listad i officiell app

I beskrivningen av den officiella appen Samsung Level inkluderas en lista över kompatibla smartphones. I den senaste uppdateringen av appen sägs Galaxy S7, Galaxy S7 Edge och Galaxy S7 Active vara inkluderade. Texten har försvunnit sedan den upptäcktes men flera användare ska ha sett den kommande modellen i appens beskrivning.

Samsung-Galaxy-S7-Active
Bild: SamMobile

Inte officiellt presenterad

Bara för att Galaxy S7 Active har dykt upp i en apps beskrivning betyder inte det att modellen faktiskt kommer att lanseras. Det är fullt möjligt att Samsung väljer att stoppa lanseringen av modellen innan vi får se den introduceras officiellt. Med det sagt skulle du som är sugen på att köpa en Galaxy S7 eller S7 Edge men är skeptisk till de två modellernas bräckliga glasbaksida kunna avvakta en månad eller två för att se hur Samsung väljer att göra med sin mer sportiga och förhoppningsvis stryktåliga Active-modell.

Även om Galaxy S7 Active faktiskt existerar är det inte helt säkert att modellen kommer att lanseras i Sverige. Galaxy S6 Active lanserades exempelvis i bland annat USA men kom aldrig till svenska butiker. För dig som inte vill vänta på en potentiell Galaxy S7 Active-lansering är ett alternativ att köpa ett exemplar av Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge och helt enkelt köpa till ett skal för att försöka skydda telefonen.

Källa: SamMobile

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo + sjutton =