Samsung har i dag tagit trenden med många kameror på baksidan av nya mobiler till sin extrem. Galaxy A9 lanseras som en ny och ganska intressant mobil för det lägre flaggskeppssegmentet. Utöver 6 GB RAM, 128 GB lagring, en 6,3 tum AMOLED-skärm och stöd för ett microSD- och dubbla nanoSIM-kort, samtidigt, har Galaxy A9 också fyra kameror i ett kamerasystem på sin baksida.

För många perspektiv

Fyra kameror?! Ja, Samsung har försökt trycka in alla möjliga kamerafunktioner i ett kamerasystem. Bilden nedanför visar kamerornas individuella uppgift och specifikationer. Det finns alltså en huvudsensor med hög ljuskänslighet, en vidvinkelkamera, en zoom-kamera och en sista kamera som används för att skapa Live Focus-effekten som ger en utsuddad bakgrund bakom förgrunden. De fyra kamerorna är definitivt unika för branschen. Det finns dock konkurrenter, så som LG V40 ThinQ, som har tre kameror och ändå lyckas erbjuda samma uppsättning funktioner. LG V40 ThinQ kräver till exempel inte en sista kamera för att kunna erbjuda en bokeh-effekt i bakgrunden av porträtt.

Mer än bara kamera

Utöver sitt galna kamerasystem har Galaxy A9 specifikationer som gör den till ett intressant alternativ som kan konkurrera med telefoner så som OnePlus 6. Den har nämligen ett Exynos-chipset som är i samma klass som Snapdragon 660 från Qualcomm, den har 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme och ett batteri som mäter 3 800 mAh. Samsung har intressant nog inte inkluderat en MST-sändare för mobila betalningar utan förlitar sig istället på NFC. Det går i linje med företagets klockor men bryter en lång trend för Samsungs mobiltelefoner.

På framsidan av Galaxy A9 sitter en 6,3 tum AMOLED-skärm med en upplösning på 1 080 x 2 220. Skärmen är helt platt och saknar alltså den rundning som Galaxy S-serien har. I kombination med sin storlek och potentiellt imponerande batteritid kan Galaxy A9 bli ett särskilt intressant alternativ till den dyrare Galaxy S-serien men också till andra mobiler i klassen.

Samsung planerar en lansering av Galaxy A9 i november med ett pris på 6 500 kronor. Vid lanseringen kommer det att finnas en svart och en blå variant med en gradering av färg på baksidan.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

    • Jag ska göra mitt bästa för att få tag på ett testexemplar så snart som möjligt. 🙂
      /Joel

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo + 10 =