Apple Pay finns i Sverige sedan slutet av förra året. Tekniken låter dig betala med mobilen i både fysiska butiker och online. I ett försök att få fler iPhone-användare att börja använda tjänsten har Apple skapat en notis i Inställnings-appen för flera användare efter uppdateringen till iOS 11.3. Notisen påminner alla användare om att Apple Pay existerar. Nu ska vi berätta hur du blir av med den irriterande notisen.

Det mest uppenbara sättet att bli av med notisen är givetvis att följa instruktionerna i Inställnings-appen och lägga till ditt konto- eller kreditkort. Stödet från banker i Sverige är dock minst sagt begränsat så det är inte säkert att du ens kan använda det, även om du skulle vilja. Oberoende på om din bank har stöd eller ej går det givetvis bra att ta bort notisen utan att börja använda Apples betalningstjänst.

Inte riktigt uppenbart

Apple har inte gjort det direkt uppenbart hur du blir av med notisen om Apple Pay. När du öppnar Inställningar ser du notisen liggande under din Apple-profil. När du klickar på den är ditt enda alternativ att börja konfigurera Apple Pay. Härifrån kan du inte ta bort notisen direkt. Du måste helt enkelt klicka på ditt enda alternativ.

När du har kommit till den första skärmen för Apple Pay kan du trycka på Avbryt. Nu försvinner notisen. Den kommer, förhoppningsvis, aldrig dyka upp igen.

Om du ångrar dig

Om du skulle ångra dig och vill aktivera Apple Pay ändå i framtiden går det givetvis bra. Du kan komma igång genom att gå till Apple Wallet och klicka på plus-ikonen längst upp till höger och sedan följa instruktionerna för att lägga till ett nytt kort. När det är tillagt kan du börja betala med din mobil vid alla betalterminaler som har Apple Pay-loggan eller loggan för kontaktlösa betalningar.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =