Många har en hög eller en korg med kablar liggande hemma. Det är inte alltid lätt att hålla koll på alla kablar och de trasslar oftast in sig i andra eller sig själva. Hur många gånger har du exempelvis tagit upp ett par hörlurar från väskan för att sedan lägga en halvminut på att trassla upp dem? Det finns flera knep för att hålla koll på kablar. Många knep är bra men få är så enkla som detta. Så här viker och knyter du en kabel:

1. Ta en kabel och vik den på mitten

kablar_2

2. Upprepa vikandet tills kabeln fått en lagom längd

kablar_3

3. Gör en vanlig överhandsknop

kablar_6
kablar_7

Det är inte svårare än så

Du kan göra samma sak med långa och korta kablar och det fungerar lika bra med ett par hörlurar som det gör med en vanlig laddningskabel. När du ska använda en kabel är det bara att ta tag i den ena halvan av knopen och dra.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton + sex =