Apple iPhone 8 Plus
5.9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,5 tum
Bra att veta:iPhone 8 Plus säljs med 64 eller 256 GB minne. Den går inte att expandera i framtiden.
Fördelar
+ Kameran
+ Högtalarna
+ Batteritiden
+ Trådlös laddning
Nackdelar
- Stora skärmramar
- Ingen inkluderad snabbladdare
- Ingen hörlursport
Kamera6.7
Skärm7.7
Batteri8.1
Kamera6.7
Skärm7.7
Batteri8.1
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

iPhone 8 Plus är Apples mest kompletta smartphone någonsin. Med en bra skärm, utmärkt batteritid, grym kamera, bra högtalare, vattentät design och riktigt snabb processor har iPhone 8 Plus det mesta. Den har till och med stöd för trådlös laddning och snabbladdning. Det är bara synd att det inte ingår någon snabbladdare i lådan. Det är också lite synd att iPhone 8 Plus har ett stort problem, bokstavligt talat. Den har en fyra generationer gammal design. Runt skärmen sitter onödigt breda ramar. Det gör hela telefonen stor, klumpig och svår att hålla. Med glas på både framsidan och baksidan kan det också bli lite extra tråkigt när greppet sviker. I slutänden är det ändå imponerande att se vad iPhone 8 Plus kan erbjuda och för dig som inte tycker att storleken är ett problem, är iPhone 8 Plus Apples bästa iPhone hittills.

 

Video

 

Hårdvarudesign

Apple iPhone 8 Plus introduceras som ett stort steg framåt för iPhone. Apple säger att den har en ”all new design”. Det stämmer att den nya modellen ha bytt metall mot glas på baksidan för att erbjuda trådlös laddning. Telefonens grundläggande design är dock den samma och den är fortfarande lika stor och klumpig som den alltid har varit. Med det sagt är den också en av marknadens bäst konstruerade telefon just nu.

Läs mer om hårdvaran

Smartphonebranschen utvecklas i ett rasande tempo. En av de största förändringarna som branschen gått igenom de senaste åren är ett nytt fokus på design. Med Samsung som ledare har fokus lagts på att erbjuda imponerande bildskärmar med tunna ramar. I praktiken betyder det att nya smartphones generellt har större skärmar i mindre format. iPhone 8 Plus struntar i de nya designtrenderna och använder samma typ av design för fjärde generationen i rad.

Större trots mindre skärm

De bristande designnyheterna är mest uppenbara på framsidan av telefonen. Här sitter fortfarande en 5,5 tum LCD-skärm som har väl tilltagna skärmramar. Ramarna är så stora att iPhone 8 Plus är nästan en halv centimeter bredare än Samsung Galaxy S8 Plus, som har en skärm med 20 procent större skärmarea. Den är också en hel centimeter bredare och längre än Galaxy S8 som har en skärm med nästan exakt samma skärmarea. Det är uppenbart att iPhone 8 Plus är en onödigt stor och klumpig smartphone som har betydligt mer kompakta konkurrenter.

Apple utnyttjar i alla fall delar av den stora skärmramen. Under skärmen sitter en fingeravtrycksläsare som också fungerar som en tryckkänslig hemknapp. Knappen är identisk med den motsvarande TouchID-knappen på iPhone 7 Plus. Det betyder att den är otroligt snabb och pålitlig. Likt tidigare är den också bara tryckkänslig, inte mekanisk. Det betyder att det är telefonens inbyggda vibrator som skapar en illusion av att knappen trycks in. Illusionen fungerar riktigt bra. Ingen annan telefon på marknaden har en så bra vibrator som Apple kan erbjuda.

Ovanför skärmen sitter en hörlur som agerar som en sekundär högtalare. Här finns också en videosamtalskamera, ljussensor och avståndsmätare. Här finns dock inga andra sensorer eller kameror som det kommande syskonet iPhone X till exempel har.

Glas möter aluminium

Framsidan av iPhone 8 Plus täcks givetvis av glas. Glaset möts av aluminium på sidan av telefonen. Apple säger att den nya modellen använder en hårdare typ av aluminium än tidigare. Metallen har samma design runt sidorna som iPhone 7 Plus. Den är rundad och saknar vassa eller obekväma kanter. På höger sida finns en nanoSIM-kortplats som kan öppnas med ett inkluderat SIM-kortsverktyg. Här finns också en på/av-knapp som sitter ganska långt upp längs sidan. Knappens position gör den lite krånglig att nå med höger tumme. Knappen ger i alla fall bra fysisk återkoppling. Knapparna på höger sida är så gott som identiska men styr volym. Här finns också ett fysisk reglage för att ställa in telefonens ljudläge.

På ovansidan av iPhone 8 Plus finns ingenting av intresse men på undersidan finns en högtalare, mikrofon och en Lightning-port. Den Apple-specifika porten kan användas för laddning, synkronisering men även för att läsa SD-kort och skicka ut en videosignal med rätt adapter. Porten är mångsidig men erbjuder inga större fördelar som inte annars kan erbjudas av USB Typ-C – branschstandarden som används av alla andra smartphonetillverkare.

Lightning som gäller

Lightning-porten är den enda porten på iPhone 8 Plus som erbjuder en digital och analog utgång för ljud. Apple inkluderar ett par hörlurar som passar i porten samt en adapter till 3,5 millimeter-hörlurar. Likt sin föregångare har dock iPhone 8 Plus alltså ingen egen anslutning för traditionella hörlurar. Detta står i stark kontrast till många konkurrenter så som Samsung Galaxy S8, S8+ och Note 8 samt Sony Xperia XZ Premium som alla erbjuder hörlursportar som är kompatibla med traditionella hörlurar. iPhone 8 Plus har då i alla fall stöd för Bluetooth 5 – den senaste versionen av Bluetooth som kan användas för trådlösa hörlurar.

Medan alla iPhones som har lanserats de senaste fem åren har haft metallbaksidor, har iPhone 8 Plus nu bytt till glas. Hela baksidan täcks av ett stycke glas som Apple säger ska vara ett av de mest stryktåliga någonsin. Vi har inte haft möjlighet att testa glasets tålighet men vi har redan sett flera spruckna exemplar som bevisar att iPhone 8 Plus har en baksida som kan spricka. Det är ett problem som tidigare iPhones. Metall kan inte spricka på samma sätt som glas. Med glas på både baksidan och framsidan är risken för att något råkar gå sönder större än tidigare.

Glaset har dock flera fördelar. För det första ger det telefonen ett nytt utseende. Smaken är som baken men vi gillar glasets utseende. Vi har testat den rosa/guldiga-versionen av iPhone 8 Plus. Den bleka färgen på baksidan ger glaset ett mineralliknande utseende. Det ger telefonen ett rent utseende – även rent praktiskt. Glaset kan smutsas ner men fingeravtryck är inte alls lika synliga som de är på baksidan av många andra tillverkares glastelefoner.

Trådlös laddning

Bakom glaset gömmer sig också en funktion som är ny för iPhone. Här finns nämligen en mottagare för trådlös laddning. Mottagaren följer Qi-standarden, vilket betyder att den kan laddas på kort avstånd utan någon sladd till telefonen. Den är kompatibel med alla Qi-laddare som redan finns på marknaden. Det inkluderar till exempel Samsungs trådlösa laddare för Galaxy-smartphones.

I det ena hörnet av baksidan sitter telefonens kameramodul. I modulen finns två kameror med olika egenskaper, mer om dem senare. Modulen sticker i alla fall ut cirka en millimeter från baksidan av telefonen. Det utsätter den för större risk att repas än om den hade skyddats av resten av baksidan. Utanför kameramodulen finns i alla fall också ett hål för en sekundär mikrofon och en LED-lampa som skyddas av glaset på baksidan.

Avslutningsvis är det viktigt att vi poängterar hur stor och klumpig iPhone 8 Plus verkligen är. För iPhone-användare som är vana vid Apples traditionella iPhones är iPhone 8 Plus en krånglig mobil med en onödigt klumpig design. Telefonens stora design ger Apple möjlighet att inkludera unika funktioner och komponenter som kanske inte annars hade fått plats men i slutänden har iPhone 8 Plus en design som bara kan beskrivas som ett stort problem för vissa användare.

Stäng

 

Skärm

Test iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus har en 5,5 tum LCD-skärm med en upplösning på 1 080 x 1 920. Det sätter den i ett naturligt underläge när den jämförs med till exempel Samsung Galaxy Note 8 som har en AMOLED-skärm med mer än dubbelt så många pixlar. iPhone 8 Plus kan helt enkelt inte konkurrera med den detaljrikedom och kontrast som Samsung kan erbjuda. iPhone 8 Plus har samtidigt riktigt bra färgåtergivning och tack vare en ny TrueTone-teknik kan iPhone 8 Plus anpassa skärmens vitbalans baserat på omgivningens ljus. Det ger skärmen ett pappersliknande utseende, oberoende på miljö.

Läs mer om skärmen

TrueTone använder sig av en inbyggd ljussensor som sitter ovanför skärmen på iPhone 8 Plus. Sensorn mäter som nämnt ljuset i sin närmiljö för att passa in. När TrueTone aktiveras blir skärmen varmare i sin ton. Det gör att skärmen ofta blir mer ”korrekt”. En skärm med korrekt vitbalans har en temperatur på 6500K. En högre temperatur är blåare/kallare och en lägre temperatur är gulare/varmare. Många smartphones är dåligt kalibrerade och ligger ofta långt över 7000K. I en normal inomhusmiljö med varma lampor landar iPhone 8 Plus på cirka 6200K. I en miljö med dagsljus har skärmen en vitbalans på runt 6700K i våra tester. När TrueTone är inaktiverat ligger vitbalansen istället på 7200K. Vi har svårt att förstå varför skärmen inte ligger närmare 6500K, även när TrueTone inte är aktiverat. Skärmen hade kunnat visa korrekt vitbalans utan att veta temperaturen på ljuset i sin omgivning.

TrueTone är ett steg framåt för Apples bildskärmar. Tekniken gör att iPhone 8 Plus har en skärm som passar bättre in i sin närmiljö. TrueTone-tekniken, som Apple har använt i sina iPads i flera generationer, är en stor fördel för iPhone 8 Plus när den jämförs med konkurrenterna. Nu väntar vi bara på att den 120Hz-teknik som Apple använder i iPad Pro ska komma till iPhone.

Stäng

 

Högtalare

Apple har uppgraderat högtalarna som sitter i iPhone 8 Plus och de presterar märkbart bättre än tidigare. Den största förändringen märks i högtalaren som sitter i hörluren. Den är starkare och har bättre täckning bland lägre frekvenser. Det gör att telefonen kan leverera en jämnare stereobild. Medan iPhone 7 Plus hade stora problem med att högtalaren i hörluren hade svårt att komma i närheten av huvudhögtalarens ljudvolym och kvalitet är skillnaden nu betydligt mindre. Det gör iPhone 7 Plus till en av de mest kraftfulla och högkvalitativa högtalartelefonerna på marknaden. Tidigare marknadsledare, så som HTC U11, har ingen chans när iPhone 8 Plus erbjuder högre ljudvolym och ett klarare mellanregister.

 

Batteri

iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus har ett batteri som är lite mindre än batteriet i förra årets modell. Trots det erbjuder den en smått otrolig batteritid. Normala användare kan klara sig med iPhone 7 Plus genom två långa dagar utan problem. Vid hårdare användning bör de flesta användare ha runt 40 batteriprocent kvar vid slutet av dagen. Det är oerhört imponerande. I ett av våra tester klarade sig iPhone 8 Plus genom 12 timmars lätt webbsurfande innan den gav upp. Det är knappt 10 procent bättre än förra årets modell. iPhone 8 Plus sticker ut på en marknad som har få modeller med riktigt bra batteritid.

Läs mer om batteriet

Vi har länge klagat på faktumet att Apples telefoner laddar oerhört långsamt. iPhone 8 Plus är tyvärr inget undantag. Trots att den är Apples första telefon med stöd för snabbladdning inkluderar inte Apple någon snabbladdare i lådan. Det betyder att en full laddning fortfarande tar tre timmar med Apples inkluderade laddare. En officiell snabbladdare och kabel från Apple kostar 900 kronor. Med den dyra laddaren kan iPhone 8 Plus ladda från 0 till 50 procent på 35 minuter. Det är några minuter långsammare än konkurrenter så som Galaxy S8 och OnePlus 5 som kan ladda på strax under en halvtimma.

En annan stor nyhet i iPhone 8 Plus är trådlös laddning. Med stöd för Qi-laddning kan konsumenter ladda telefonen utan att behöva koppla in en sladd. Apple säljer ingen officiell laddare men det finns gott om trådlösa laddare från andra företag. Det som är lite synd med Apples implementering av Qi är att den är begränsad till 5 watt, att den kommer få stöd för 7,5 watt snart, men att Samsung Galaxy Note 8 har stöd för 15 watt. Det betyder att konkurrenten kan ladda betydligt snabbare, även utan sladd.

Stäng

 

Kamera

Apple iPhone 8 Plus kommer utrustad med en ny kamerasensor som är lite större än sin föregångare. Det är dock fortfarande 12 megapixelbilder som gäller, kamerans objektiv har fortfarande samma specifikationer och det finns fortfarande en sekundär kamera med två gånger zoom. Den nya sensorn gör iPhone 8 Plus till en betydligt bättre smartphonekamera. Skillnaderna är märkbara och Apple levererar nu en kameraupplevelse i världsklass.

Läs mer om kameran

Kameran är en av de största styrkorna med iPhone 8 Plus. Den nya modellen har en kamera som representerar ett stort steg framåt för Apple. Förbättringarna är synliga i många olika miljöer och i flera nya kameralägen. En av de större och kanske mer förvånande nyheterna är hur kameran kan hantera normala ljusa miljöer. Den nya kameran har ett brett dynamiskt omfång, betydligt bredare än iPhone 7 Plus. Det gör att Apple nu kan erbjuda riktigt bra täckning i både ljusa och mörka delar av bilder.

Dubbla kameror

Det är också i ljusa miljöer som telefonens sekundära kamera skiner. Tack vare dubbla sensorer kan iPhone 8 Plus, likt sin föregångare, identifiera förgrunden i en bild och sudda ut bakgrunden. Detta är en effekt som erbjuds av flera konkurrenter men ingen gör det så bra som Apple. Samsung erbjuder användare möjligheten att styra effektens styrka men Apple är bättre och mer konsekventa när det gäller effektens exakthet.

Den nya kameran har också möjlighet att skapa mer avancerade bilder där en porträttbild analyseras och ljussätts i efterhand. Det gör att kameran kan skapa konturer som annars hade varit omöjliga att skapa i samma miljö. Många av effekterna är små men de lyckas ändå förvandla bra bilder så att de blir imponerande bilder. Om du gillar att ta porträttbilder är iPhone 8 Plus det bästa smartphonemarknaden har att erbjuda. Den är inte perfekt, men bäst.

När det gäller mörkerprestanda ser vi att Apples optiska bildstabiliseringssystem, som utnyttjar den utökade sensorstorleken, används flitigt för att stabilisera och öka skärpan och detaljrikedomen i bilder. iPhone 8 Plus är ett litet steg framåt för Apple när det gäller mörkerprestanda. Med det sagt är Samsung fortfarande ledare på marknaden när ljuset tryter.

Fler bilder per sekund

Apple har gjort flera förbättringar när det gäller videoprestanda. iPhone 8 Plus är först i branschen med att ha stöd för 4K UHD 60p-inspelning. Det betyder att kameran kan leverera oerhört hög detaljrikedom och samtidigt återskapa snabba rörelser. Kamerans stabiliseringssystem är jämförbart med konkurrenterna men den utökade bildfrekvensen ger iPhone 8 Plus möjlighet att fånga en typ av video som är omöjlig på någon annan telefon.

Samma gäller med slow motion. Den nya modellen har stöd för att fånga 240 bilder per sekund i Full HD-upplösning. Det ger kameran möjlighet att fånga slow motion i samma hastighet som tidigare men med dubbelt så hög upplösning.

Stäng

 

Mjukvara

iPhone 8 Plus erbjuder inte särskilt många eller stora mjukvarunyheter. Eftersom den inte har några stora hårdvarunyheter finns det inte heller mycket som skiljer mjukvaran i iPhone 8 Plus från mjukvaran iPhone 7 Plus. Det betyder att iPhone 8 Plus fortsätter dra nytta av ett riktigt snabbt, effektivt och kraftfullt operativsystem. Ett operativsystem som är Apples största unika säljargument för hela iPhone-serien.

Läs mer om mjukvaran

iOS 11 är operativsystemet som står till grund för iPhone 8 Plus. Under vår testperiod har vi testat telefonen med iOS 11, 11.0.1 och iOS 11.0.2. Alla versioner av operativsystemet har fungerat bra men har varit allt annat än fritt från buggar och problem. I den första versionen kraschade App Store när vi öppnade Mina inköp-sidan och i senare versioner har vi sett underliga beteenden från många andra delar av systemet. Vissa notiser har haft mer text än vad som fått plats i dem så att de har flödat över i notisfältet och vid vissa tillfällen har vi sett renderingsproblem på hemskärmen när vi bläddrar bland appar. Vi har sett relativt små problem som Apple brukar få kontroll över efter ett par uppdateringar. Det är dock tråkigt att tidiga iPhone-köpare alltid måste lida genom Apples mjukvaruproblem, även två veckor efter lanseringen.

Augmented Reality

Vi ska inte gå in i detalj på alla nyheter i iOS 11. Det finns som sagt inte särskilt många nyheter i operativsystemet som är specifika för iPhone 8 Plus. Apple säger dock att kamerorna i den nya modellen är kalibrerad tillsammans med telefonens rörelsesensorer för att leverera bra Augmented Reality-upplevelser. Tillsammans med ARKit, som är inkluderat i iOS 11, kan iPhone 8 Plus använda sina sensorer för att placera virutella objekt på en bild av verkligheten. Det finns en handfull appar på App Store som gör det möjligt att utforska verkligheten med hjälp av datorgenererade objekt. Utbudet av appar och spel är dock kraftigt begränsat just nu. IKEAs möbleringsapp är det bästa exemplet på en praktisk app som fungerar bra och som kan dra nytta av Apples AR-teknik.

Minigolf i Augmented Reality.

En annan nyhet i iPhone 8 Plus är de nya funktionerna i telefonens kameraapp. För användare som är vana vid Apples officiella kameraapp är den nya versionen för iPhone 8 Plus inte särskilt annorlunda. Alla knappar sitter där de brukar. Det Porträtt-läge som Apple introducerade med iPhone 7 Plus har dock fått fler valmöjligheter och funktioner. Nu kan användare välja mellan fem olika kameralägen. De olika lägena simulerar olika ljussättning för det objekt som befinner sig i förgrunden. De olika lägena är lätta att bläddra mellan men ikonerna som representerar dem är alldeles för lika varandra. Det enklaste sättet att hitta det bästa kameraläget är helt enkelt att experimentera med dem.

iPhone 8 Plus kan ta bilder med förgrunden och bakgrunden separerad. Det är värt att notera att denna egenskapen inte bara kan användas i Apples kameraapp och i Bilder-appen. Den metadata som krävs för att separera förgrunden från bakgrunden sparas i alla bilder. Det betyder att det är möjligt att redigera bilder med förgrunden och bakgrunden i olika lager, även i tredjepartsappar.

Mer kraft

iOS 11 är ett mer kraftfullt operativsystem som låter användare göra mer med sin iPhone. iOS 11 är till exempel det första operativsystemet för iPhone som har en inbyggd filhanterare. Med det sagt går det inte att komma undan faktumet att operativsystemets översimplistiska hemskärm saknar funktioner som konkurrenten Android har kunnat erbjuda i snart ett årtioende. Med Force Touch och widgets i panelen till vänster om hemskärmen har Apple introducerat fler sätt för användare att styra funktioner som vanligen är gömda i appar. Rutnätet av appar som iOS använder som sin hemskärm saknar dock fortfarande grundläggande funktioner som kan göra det enklare och smidigare att använda Android-telefoner.

Diskussionen om huruvida iOS eller Android är det bästa operativsystemet är en fråga om tycke och smak mer än om tekniska skillnader. I slutänden erbjuder både operativsystemen både fördelar och nackdelar. För dig som inte kan tänka dig något annat än en iPhone skiljer sig inte iPhone 8 Plus från tidigare iPhones på något substantiellt sätt.

Stäng

 

Prestanda och lagring

Apple iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus är ett prestandamonster. Med en ny A11 Bionic-processor erbjuder iPhone 8 Plus cirka 25 procent högre prestanda än sin föregångare och cirka 75 procent högre prestanda än Android-branschens bästa processor. Det beror på en kombination av faktorer så som processorns fysiska storlek, minnesmängd och mycket mer. Processorns teoretiska prestanda är dock bara betydelsefull om den resulterar i praktisk fördelar. Med undantag för ett par mjukvarubuggar som kan sätta käpparna i hjulet, är iPhone 8 Plus en otroligt snabb telefon. Den är dock inte 75 procent snabbare än en Android-telefon vid vardaglig användning. Telefonens mjukvara är anpassad efter dess hårdvara. Unika funktioner, så som den speciella kameraappen som iPhone 8 Plus har, är ett exempel på en praktisk skillnad som är ett resultat av processorns imponerande prestanda.

Läs om lagring

När det gäller lagring har iPhone 8 Plus 64 eller 256 GB intern lagring. Den har inget stöd för microSD-kort så det är viktigt att du köper den modell som passar dig. Det finns inget sätt att uppgradera lagringsutrymmet i framtiden. Med en uppsjö av molntjänster som kan säkerhetskopiera och spara bilder, videos och musik i molnet är det inte säkert att du behöver särskilt mycket utrymme på din lokala iPhone men det är helt enkelt upp till dig hur du vill använda din iPhone. Det är dock värt att notera att det bara krävs cirka två timmar 4K 60p-videoinspelning för att fylla en iPhone med 64 GB lagringsutrymme.

Stäng

Klicka för specifikationer

Skärm 5,5 tum LCD
Skärmupplösning 1 080 x 1 920
Storlek 158,4 × 78,1 × 7,5 mm
Vikt 202 gram
Kamera 12 MP, 12 MP
Främre kamera 7 MP
Videoinspelning 2160 60p
NFC Ja, endast Apple Pay
Wi-Fi Ja, ac
Bluetooth Ja, 5.0
Trådlös laddning Ja
5G
Vattentålig Ja, IP67
Processor Apple A11 Bionic
Lagring 64/256 GB
RAM 3 GB
MicroSD-kortstöd Nej
Batterikapacitet 2 670 mAh
Utbytbart batteri Nej
Stöd för dubbla SIM Nej
eSIM
Reparerbarhetsbetyg, av 10
Demonteringsbetyg, av 20

 
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

5 KOMMENTARER

 1. Hej mitt namn är Edvin Westberg
  Jag undrar bara om iPhone är bättre altenativ istället för en Samsung när jag byter min mobiltelefon
  Jag har just nu samsung galaxy s7 edge silver 32 GB
  Byte till en Apple iPhone 8 plus silver 64 GB
  Med vänliga hälsningar från Edvin

  • Hej Edvin!
   Det har inte så stor betydelse när det gäller just bytet. Så länge du ser till att säkerhetskopiera dina bilder, kontakter och liknande i molntjänster (förslagsvis Googles) är en flytt relativt enkel oberoende på plattform.
   /Joel

 2. finns det någon app som man kan ladda ner om man vill överföra innehållet från en samsung till en iPhone?
  Kan man också flytta innehåll från en iPhone till en samsung?
  Jag tycker om alla tekniska saker som jag kan läsa på surfa.se

 3. Hej
  Jag är lite besviken på mobilen eftersom har bara haft den i runt 1/5vecka och märken nu att den vänstra högtalaren inte funkar, blir riktigt besviken, har inte ens haft den i 1 hel vecka o högtalaren på vänster sida lägger av det är jätte märkligt. Inte ens min gamla samsung har gjort det , o det är ju ett bevis på att IPhone har dålig kvalite på komponenterna dem använder

  • Då har du haft otur. Jag har haft Apple och dom gör saker som håller. Jag köpte Samsung Note 9 hade den bara ca en vecka sen började den krångla. Jag köpte Windows dator. Var strul lämnade in på service. Fick tillbaka den var samma fel ca 3 gånger sen hade dom fixat det. Med Mac aldrig problem.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo + nio =