Hej och välkommen till Surfa! Jag heter Joel Oscarsson och är chefredaktör här på sajten. På denna lanseringsdag tänkte jag berätta för er vad Surfa är och varför du ska bry dig.

Under det senaste året har vi utvecklat en sajt som handlar om mobil teknik och som är utformad från dag 1 för att vara gjord för ALLA som är intresserade. Surfa är Sveriges första tekniksajt som gör det enkelt för alla, gamla som unga, insatta som noviser, att hänga med i den snabbt utvecklande delen av vårt samhälle som vi kallar mobil teknik.

surfa green logo bara smileFör att introducera dig till Surfa vill jag presentera sajtens fem värdeord:

  • Komplett – Surfa ger en total överblick över marknaden tack vare Svenska Smartphoneguiden och ger tips och bra artiklar för alla typer av läsare.
  • Pålitlig – Surfas redaktion har stor erfarenhet i branschen och allt som finns på Surfa är alltid grundat i korrekt och verifierad information. Rekommendationer i Svenska Smartphoneguiden presenteras på ett enkelt sätt men bakom dem ligger långa och djupa tester av alla produkter.
  • Tydlig – Det är lätt att förstå och hitta det som skrivs på Surfa, även för de som inte har så mycket erfarenhet av teknik.
  • Inkluderande – Alla är välkomna till Surfa och med köprekommendationer för olika läsare erbjuds alltid bra vägledning för dig som konsument.
  • Modern – Surfa använder de senaste tekniska verktygen för att erbjuda den bästa möjliga upplevelsen för alla läsare.

Vi tycker att dessa värdeord säger mycket om Surfa och om allt vi gör på sajten. Vi fokuserar alltid på läsarens behov och utformar bra material från grunden för att göra det lätt för våra läsare att förstå. Vårt mål är inte att lura dig att läsa snabba tomma nyheter utan att ge dig tips och information som påverkar dig och din vardag på riktigt. Surfa erbjuder bland annat Sveriges största köpguide för smartphones, väl efterforskade och pålitliga nyheter om mobil teknik och tips och trix som gör att du kan använda din telefon bättre.

Exemplet Svenska Smartphoneguiden

För att ge ett exempel på hur Surfa når upp till sina värdeord ska jag nu beskriva Svenska Smartphoneguiden, Sveriges största köpguide för smartphones. I denna köpguide finns ett stort antal smartphones som vi har testat under det senaste dryga året. Alla testade modeller är sammanställda i en guide som vi kallar Svenska Smartphoneguiden. Denna guide är kontinuerligt uppdaterad och ger alltid läsare en aktuell bild av vilka telefoner som är bäst för dem just nu. Detta får Smartphoneguiden och Surfa att skilja sig från alla andra tekniksajter i Sverige, men det räcker inte.

Smartphoneguiden är också otroligt enkel att använda och lätt att förstå. Trots att den består av recensioner som tillsammans omfattar mer än 60 000 ord, så presenteras alla tester på en enkel sida. Alla läsare får tillgång till enkla rekommendationer som tydligt visar vilka telefoner som vi tycker är bäst inom olika kategorier, vad som gör dem bra, vad de är dåliga på, hur stora de är och hur mycket de kostar.

smartphoneguiden
Två av Smartphoneguidens många testade modeller.

Smartphoneguiden är ett exempel på hur Surfa använder moderna verktyg och pålitlig information för att ge en komplett och tydlig bild av marknaden så att alla kan känna sig inkluderade och känna att det alltid finns något av värde för dem på Surfa.

Å så lite om mig

joelSom en avslutning tänkte jag berätta lite kort om mig själv. Jag heter alltså Joel Oscarsson. Jag har jobbat på Nordichardware.se under det senaste året där jag producerat nyheter, varit med och rapporterat från mässor runt om i världen och varit författaren av Svenska Smartphoneguiden. Jag har samtidigt utvecklat Surfa tillsammans med bland andra Anton Karmehed och Henrik Berntsson.

Jag har jobbat med konsumentjournalistik i knappt sju år och har under dessa år testat hundratals produkter, skrivit runt 7 000 artiklar och rapporterat från flera av världens största teknikmässor. Utöver det har jag snart avklarat en tre år lång utbildning på Linnéuniversitet och får snart min ”filosofie kandidatexamen med inriktning mot journalistisk medieproduktion”.

Jag och alla som har varit med och skapat Surfa på olika sätt hoppas på en ljus mobil teknikframtid tillsammans med dig som läsare!

Välkommen till Surfa!

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − 4 =