Samsung Galaxy S6 introducerades under början av förra året med en helt ny design för den populära Galaxy S-serien. Den nya designen innebar att serien inte längre hade något utbytbart batteri, att det inte längre fanns någon microSD-kortläsare och att flaggskeppet inte längre var officiellt vattentätt.

Nu har Samsung bekräftat att det kommande flaggskeppet Galaxy S7, som kommer att presenteras senare denna veckan, kommer att vara vattentätt eller vattentåligt. Vi vet inte exakt hur vattentät, om den kan sänkas ner i djupt vatten eller inte, men om vi ska tolka företagets reklam rätt så verkar den nya modellen klara av en hel del vatten. ”Worry-less discovery” står det skrivet framför en telefon som ser ut att vara nedsänkt i vatten, i en av Samsungs senaste reklamvideos. Utöver det har Samsung släppt en videoannons som visar en idrottare som är ute och springer med sin telefon i regnet.

Samsung_worry_lessRykten om nästa iPhone

Sony är en av få smartphonetillverkare som säljer flaggskeppstelefoner som är helt vattentäta i dagsläget. Apples senaste modeller är inte officiellt vattentäta men har bättre vattentätning än äldre modeller. Rykten pekar också på att Apple planerar att fortsätta förbättra sin vattentätning och att nästa modell kanske till och med blir officiellt vattentät.

Vattentätning i moderna smartphones innebär sällan några större nackdelar för konsumenter. Även om du inte har för vana att bada med din smartphone kan dock vattentätning rädda dig från ett dyrt nyköp eller krångel med försäkringsbolaget. Telefoner som inte är vattentäta kan i vissa fall klara av lite sött och rent vatten men saltvatten eller drycker är nästan alltid slutet för en telefon som i många fall inte kan repareras.

Källa: Samsung, Youtube (Samsung Indonesia), Cult of Mac

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × två =