Vi klämmer på OnePlus 6 – listar de 6 största nyheterna

0

OnePlus kan fortfarande beskrivas som en liten uppstickare på smartphone-marknaden. Trots att de har det gigantiska kinesiska elektronikföretaget BBK i ryggen och flera års erfarenhet på marknaden är de fortfarande relativt små och starkt växande. Det gör det lite extra intressant när de lanserar en ny mobil. Nu lanseras OnePlus 6 och vi har redan fått ta en titt och listar de sex största nyheterna.

Design

OnePlus 6 har en ny design. Det finns fler färger vid lanseringen än vanligt, tre totalt, och glas ersätter metall på baksidan. Kamerorna har flyttat till mitten och hela telefonen är nu vattentålig för att klara regn och korta besök i små vattenpölar. Trots glasbaksidan finns det dock inget stöd för trådlös laddning.

 

Snapdragon

OnePlus 6 är givetvis uppdaterad med Qualcomms senaste och mest kraftfulla chipset, Snapdragon 845. Det är ett ordentligt steg framåt när det gäller prestanda. Det vet vi eftersom vi redan har sett det i andra telefoner så som Sony Xperia XZ2, som var först i Sverige med det.

 

Skärmen

Skärmen har mycket gemensamt med sin föregångare, med ett stort undantag. Den är lite större och lite mer avlång. Den följer trenden med en skärmflärp som ger utrymme för sensorer, hörluren och den främre kameran och samtidigt låter delar av skärmen komma längre upp mot telefonens övre kant. Utöver förändringen i format behåller den nästan samma upplösning och fortsätter använda AMOLED-teknik med PenTile-struktur.

 

Kamera

Kamerorna på baksidan av OnePlus 6 har uppdaterats på flera sätt. Huvudsensorn är nu en gnutta större för att kunna fånga mer ljus. Den stora nyheten är dock optisk bildstabilisering, en egenskap som länge saknats i OnePlus-telefoner. Den har dessutom stöd för 4K-inspelning med 60 bilder per sekund och kan spela in slow motion med 480 bilder per sekund i 720p. Den andra kameran assisterar fortfarande med porträttbilder.

 

Pris

OnePlus 6 kostar 300 kronor mer än sin föregångare. Den billigaste modellen har 6 GB RAM och 64 GB lagring för 5 300 kronor. Modellen med 8 GB RAM och 128 GB lagring kostar 6 000 kronor och modellen med 8 GB RAM och 256 GB lagring kostar 6 400 kronor.

OnePlus 6

 

Lansering

OnePlus har en betydligt större närvaro i Sverige denna gången än tidigare. OnePlus 6 blir den första OnePlus-mobilen som kommer att finnas tillgänglig hos både återförsäljare och operatörer på lanseringsdagen. Med det sagt är distributionen ändå inte särskilt bred. Webhallen, Telia och Halebop kommer sälja den från lanseringsdagen den 22 maj. OnePlus egen hemsida har tidigare varit det enda alternativet för många konsumenter vid lansering.

 

Mycket är oförändrat

OnePlus 6 behåller mycket av vad som har funkat med tidigare OnePlus-modeller så som en ren mjukvaruupplevelse, ett 3 300 mAh-batteri, stöd för dubbla SIM, stöd för en av branschens snabbaste snabbladdning och ett lockande pris. Samtidigt är konkurrensen hårdare någonsin. Snart lanseras till exempel Asus ZenFone 5Z som också har ett Snapdragon 845-chipset men som kostar under 5 000 kronor. Det ska med andra ord bli extra intressant att se vad OnePlus 6 kan erbjuda gentemot konkurrenterna. Som vanligt kommer vi göra ett utförligt test på surfa.se. Eftersom vi alltid testar alla telefoner i minst en vecka kommer vårt test av OnePlus 6 att släppas under mitten av nästa vecka. Missa inte det.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + tjugo =