Vi tar en titt på Samsung Galaxy Note 7 – en dyr historia

0

I går kväll introducerade Samsung sin nya stora smartphone för hösten. Samsung Galaxy Note 7 introducerades som företagets sjätte telefon i Note-serien och den först Note-telefonen i Sverige på två år. I och med lanseringen kommer Note-serien ikapp den populära Galaxy S-serien både när det gäller design och namn. Det gör Galaxy Note 7 till en av de första telefonerna i företagets Note-familj som är vattentät.

Många likheter med S7 Edge

Likt alla tidigare Note-smartphones finns det främst en sak som skiljer Galaxy Note 7 från Galaxy S7 – skärmen. Galaxy Note 7 har en större 5,7 tum skärm som också använder aktiv teknik som gör det möjligt att använda telefonens inbyggda pekpenna. Pennan kan användas för att göra anteckningar men tack vare tryckkänslighet kan den också användas för tecknare eller illustratörer.

Galaxy Note 7 är som sagt den första nya Note-telefonen i Sverige på två år. Det betyder att Galaxy Note 7 är en ganska stor uppgradering för svenska konsumenter. Den är dock ingen större uppgradering för användare av Galaxy S7-serien. Note 7 har samma kamera som Galaxy S7, samma processor och många andra komponenter som är identiska med Galaxy S7. Det finns dock ett fåtal helt nya funktioner.

Galaxy Note 7 är den första telefonen i Note-serien som endast säljs med en böjd skärm. Likt Galaxy S7 Edge är både höger och vänster sida av skärmen rundad. Det betyder att Galaxy Note-serien får samma så kallade ”Edge”-funktioner som Galaxy S7 Edge och att telefonen ärver sitt syskons unika design.

Logga in med ögonen

En av de nya flaggskeppsfunktionerna som är inbyggda i Galaxy Note 7 är en irisskanner som kan liknas vid den läsare som sitter i Microsofts Lumia 950 och Lumia 950 XL. Läsaren kan identifiera användare baserat på deras iris och kan användas som en ersättare för traditionella fingeravtrycksläsare. Vi har inte testa funktionen ännu så vi vet inte hur väl den fungerar men vår erfarenhet med Lumia-serien säger att den troligen är relativt snabb men att det är viktigt att telefonen hålls på ett bra avstånd för att den ska fungera bra.

galaxy note 7 undersida penna 2

Framför telefonens skärm och iris-läsare sitter ett nytt skyddsglas från Corning. Gorilla Glass 5 sägs vara mer stryktåligt än tidigare och sägs nu kunna tappas från en höjd på runt 1,5 meter. Det betyder visserligen inte att Galaxy Note 7 är omöjlig att göra sönder men den ska vara mer stryktålig än tidigare telefoner.

Samsung Galaxy Note 7 kommer att lanseras i Sverige den 2 september i färgerna blå, svart och silver och kosta 8 600 kronor.

galaxy note 7 farger

Surfa är på plats i London för att täcka Samsungs presskonferens. Resan till London samt en övernattning betalas av Samsung men Surfa bibehåller total redaktionell kontroll.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 14 =