MWC 2023 i Barcelona har passerat sin första dag och vi är på plats för att rapportera! På årets mässa gör vi videoreportage och har redan tagit en titt på nyheter från Nokia, Xiaomi och OnePlus.

Nokia tillverkar i Europa

En stor nyhet för branschen är att tillverkning av smartphones ska flytta tillbaka till Kina. HMD Global som tillverkar telefoner under Nokias varumärke kommer att starta en fabrik någonstans i Europa men det är oklart var. Allt är hemligt med hänvisning till säkerhet.

Samtidigt introduceras en ny modell kallad Nokia G22 som kommer med en reparerbar design där konsumenter ska kunna byta batteriet med enkla verktyg, hemma, på fem minuter. Det är en smått revolutionerande smartphonedesign.

 

Xiaomi 13-serien

Xiaomi tar ett stort och viktigt steg i smartphonebranschen. Xiaomi 13 Pro kan konkurrera med de bästa tack vare bra prestanda, en marknadsledande kamera och alla flaggskeppsfunktioner vi förväntar oss. Vi har minsann en konkurrent till både Apple iPhone 14 Pro Max och Samsung Galaxy S23 Ultra. Samtidigt presenteras en bra men billigare Xiaomi 13-modell som dessutom är lite mindre.

Xiaomi 13 Lite är ett exempel på en telefon som lanseras i Europa som en eftertanke. Produkten gjorde debut i Kina i september 2022 och hittar alltså till Europa först nu, med lansering den 8 mars. Det är en kompetent mobil men den sena europeiska lanseringen ger en dålig eftersmak.

 

OnePlus 11 Concept har vattenkylning

OnePlus presenterar en smartphone i klass med bilbranschens koncept-bilar. Denna gången gäller det en smartphone med aktiv vattenkylning. Problemet med modellen är att vattenkylningen cirkulerar värmen i telefonen, snarare än något annat. Joel förklarar i videon varför vattenkylning i en smartphone inte är en så bra idé.

 

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × ett =