Xiaomi planerar att avtäcka nästa serie mobiltelefoner senare denna månad. Däremot kan specifikationerna för flaggskeppet Xiaomi 14 Ultra redan ha hittat sin väg ut på internet flera veckor i förväg.

Den 25 februari är det dags för Xiaomi att avtäcka 14-seriens mobiltelefoner. I sedvanlig ordning har det dykt upp mindre läckor här och där inför avtäckandet. Däremot har flaggskeppet Xiaomi 14 Ultra varit frånvarande i de läckor som hittills dykt upp. Fram till nu har det funnits väldigt lite information om telefonen men nu verkar dess specifikationer ha röjts helt och hållet.

Informationen kommer som välrenommerade läckaren Yogesh Brar på X. Enligt Brar ska telefonen komma med en 6,73 tum stor AMOLED LTPO-skärm på 120 Hz. Kamerorna ska bestå av fyra kameror på 50 megapixel på telefonens baksida samt en 32 megapixel selfiekamera. Telefonen ska erbjuda 90 W trådad laddning och ett 5 300 mAh batteri.

Ser vi till de interna specifikationerna sägs telefonen drivas av en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 och Android 14. Något som inte vore helt överraskande då Snapdragon 8 Gen 3 är den senaste flaggskeppsprocessorn från Qualcomm och vi lär se den hitta sin väg in i många premiumtelefoner under den närmsta framtiden. Sist men inte minst ska telefonen enligt Brar vara IP68-klassad.

Huruvida dessa specifikationer stämmer till 100 procent återstår att se den 25 februari då Xiaomi avtäcker Xiaomi 14 Ultra och de andra telefonerna som ska ingå i serien. Just nu rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen då den inte är bekräftat av Xiaomi själva. Även om Brar inte är något nytt namn när det kommer till läckor med smartphoneinformation har vi trots allt inte fått informationen bekräftad.

 

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju + fjorton =