Inför presentationen av Xiaomi Mi 11T och Mi 11T Pro bekräftar nu företaget att de två modellerna kommer att uppdateras i fyra år och få tre Android-uppgraderingar. Det står i stark kontrast till företagets tidigare ovilja att lova framtida uppdateringar och tangerar Samsungs ledning i segmentet.

Uppdateringar av Android är essentiella för att hålla smartphones skyddade från kända säkerhetsbrister. Telefoner som inte uppdateras tillräckligt länge skapar därför problem för användare. Xiaomi har uppdaterat många enheter de senaste åren men har vägrat utlova framtida uppdateringar. Kunder har därmed köpt produkter utan att veta hur länge de kommer att hållas säkra. Nu ändras det med Xiaomi Mi 11T och Mi 11T Pro. Företaget utlovar alltså tre uppdateringar av Android och fyra år av säkerhetsuppdateringar för modellerna. Det är samma löfte som Samsung har för alla telefoner lanserade från 2019.

Flaggskeppet Xiaomi Mi 11 Ultra saknar fortfarande löfte om uppdateringar.

Xiaomi nämner i sitt pressmeddelande om nyheten att de utvärderar möjligheten att erbjuda långsiktigt stöd för existerande modeller. De nämner att det är svårt att uppdatera existerande modeller under långa perioder men att de är intresserade av det och ser hållbarhets- och miljövinster med det.

Google erbjuder i nuläget tre år av uppdateringar för sina Pixel-telefoner. Samsung får fortsatt ses som ledare i segmentet då de erbjuder fyra år av uppdateringar för alla modeller, inklusive äldre modeller. Nu kan vi hoppas att Xiaomi kan erbjuda liknande löften för andra modeller och inspirera andra tillverkare att följa i samma spår.

Xiaomi Mi 11T och Mi 11T Pro väntas presenteras på ett event den 15 september.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

    • Nu har Xiaomi Sverige bekräftat att lanseringen sker den 25 oktober. Vårt test kommer samma dag.
      /Joel

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 2 =