Xiaomi Mi Mix – vi klämmer på den futuristiska telefonen

0

I oktober såg vi den i bilder för första gången. Nu på CES 2017 fick vi ta en första titt på den telefon som har fått många teknikintresserade att få svaga knän. Xiaomi Mi Mix är en telefon med en oortodox design som är minst sagt imponerande.

Stor skärm – tunna ramar

Xiamoi Mi Mix har många unika egenskaper. Telefonen har en 6,4 tum skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080. Det är dock inte skärmen i sig som är särskilt speciell. Det är ramen som omgiver den. Ramen är oerhört tunn vilket gör telefonen betydligt mindre än många Android-smartphones brukar vara. Den stora ram som brukar sitta på ovansidan av många smartphones är till exempel borta. Den hörlur, videosamtalskamera och de sensorer som brukar sitta ovanför smartphoneskärmar har fått flytta på sig. Nu finns bara en cirka två millimeter tjock ram.

Den tunna ramen gör Xiaomi Mi Mix en gnutta kortare oh bara lite bredare än Google Nexus 6P, en telefon som har en 0,7 tum mindre skärm. Det gör inte Xiaomi Mi Mix till en liten telefon men den är helt klart betydligt mindre än den hade kunnat vara. För att lyckas med sin speciella design har Xiaomi som sagt behövt flytta vissa av sina komponenter. Hörluren sitter kvar på sitt traditionella ställe men använder nu så kallad bone conduction för att skicka en ljudvibration från telefonens skärm in i användares öra genom örats brosk.

Xiaomi Mi Mix

En annan av Xiaomis många unika designidéer hittar vi på telefonens baksida. Här sitter ett unikt bakstycke av keramik. Materialet som vanligen används av exklusiva klockor ha ett blankt utseende och säljs i färgen svart eller vit. Materialet är snyggt och sägs vara otroligt svårt att repa men är också en stor fingeravtrycksmagnet.

Svår att få tag på

Xiaomi Mi Mix må vara en av de mest imponerande telefonerna vi sett på länge men den är tyvärr också svår att få tag på. Den säljs i Kina för drygt 5 000 kronor men är svår att få tag på eftersom efterfrågan är stor men Xiaomi har svårt att tillverka telefonens unika bakstycke, vilket begränsar tillverkningen till runt 10 000 exemplar per månad. Även om den inte är aktuell för många svenskar är Xiaomi Mi Mix ändå en otroligt spektakulär telefon.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here