Har du någon gång kommit till matbutiken och insett att du glömt handlingslistan hemma eller går du kanske alltid runt med en bok med påminnelser eller en massa Post-it-lappar för att hålla koll på allt som ska göras? Det finns ett flertal riktigt bra appar som låter dig få koll på dina anteckningar och påminnelser.

En app för alla enheter

Några av de mest populära anteckningsapparna som fungerar på både Android och iOS är Evernote, Google Keep och Microsoft OneNote. I denna artikeln visar vi hur du använder Google Keep för att få koll på dina anteckningar.

Google Keep-appen fungerar ungefär likadant på Android som den gör på iOS. Du loggar in på appen med ett Google-konto och har därefter möjlighet att skapa anteckningar av olika slag. Du kan antingen välja att bara lägga till en textanteckning eller lägga till en teckning, en bild eller en punktlista. Även om du väljer en vanlig textanteckning kan du dock senare välja att lägga till en bild, en teckning eller en punktlista i den anteckningen.

anteckningar keep 2

Färger, etiketter och spara

När du har skapat en anteckning kan du klicka på knappen längst ner till höger för att sätta en färg på anteckningen, bestämma eventuella etiketter som kan användas för att gruppera anteckningar av samma sort och du kan välja att dela anteckningen med någon annan. När du är helt färdig med din redigering skulle du kunna tro att det är dags at spara anteckningen. Här blir det dock lite förvirrande. Det finns nämligen ingen riktig ”spara”-knapp i Google Keep. Allt sparas automatiskt så det är bara att gå tillbaka med pilen längst upp till vänster och din anteckning sparas automatiskt. Den laddas samtidigt upp till Googles server och kan direkt visas på en annan telefon som har tillgång till samma anteckning.

dela keep

Påminnelser baserade på tid och plats

Om du vill skriva ner en anteckning som du senare vill bli påmind om kan du klicka på handen som har ett snöre runt pekfingret och som visas längst upp till höger i Google Keep. Du kan välja när du vill få din påminnelse och om den exempelvis ska återkomma vid samma tid varje dag. Om du har en påminnelse som är beroende på att du befinner dig på en specifik plats, exempelvis om du vill bli påmind om att låna en bok på biblioteket när du är i närheten, kan du fylla i en platsbaserad påminnelse. För att den funktionen ska fungera behöver du dock ge appen tillåtelse att se din position.

Keep plats

Google Keep finns att ladda ner som en app från Google Play och App Store. Du kan också komma åt och redigera alla dina anteckningar från din dator via en webbläsare.

Länkar: Google Keep (Google Play), Google Keep (App Store)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × tre =